Av STIAN KARLSEN

Ingen av lagene hadde noe å spille for i sesongens siste match. QPR hadde reddet plassen og Norwich hadde mislyktes i sin jakt på en playoff-plass.  Det var likevel kvalitetsforskjell på lagene på Carrow Road søndag. QPR tapte rett og slett for et bedre fotball-lag og avsluttet en temmelig miserabel sesong helt uten stil. 

"Ferie skal bli godt nå". Den grunntanken var det nok flere spillere som hadde tenkt før dette oppgjøret. Ian Holloway hadde mest tro på at denne gjengen var minst i feriemodus i oppgjøret mot Norwich: Smithies, Perch, Lynch, Onuoha, Robinson, Luongo, Manning, Doughty, Wszolek, Washington og Smith i en klassisk 4-4-2. 

Kampen
Det er ikke så mye å skrive hjem om angående selve kampen. Norwich hadde stålkontroll på oppgjøret fra A til Å. Skuddstatistikken på 24-8 forteller mye om kampbildet. At det skulle ta halve førsteomgangen før hjemmelaget tok ledelsen skal vi være glade for. Wes Hoolahan, årets spiller i Norwich, skar inn fra sin høyreside og fikk tid til å avslutte. Ballen tok styring via Onuoha og satte Smithies sjanseløs igjen i forsøket på å stoppe hjemmeledelse. Da hadde nevnte Smithies allerede hatt en stri tørn med å unngå baklengs ved flere anledninger. 

QPR´s beste mulighet kom på stillingen 1-0 da svakt forsvarsspill hos Norwich endte opp med at en av hjemmelagets spillere satte opp Wszolek i glimrende avslutningsposisjon. Skuddet gikk i tverrliggeren og over fra polakken. 

3.jpeg
Wszolek med QPR´s beste mulighet i kampen!

4.jpeg

Pritchard doblet, Bowler debuterte
I pausen gjorde Holloway ett bytte. Matt Smith var ferdig for sesongen og gjorde plass til Luke Freeman. 

Timen var spilt da Alex Pritchard skulle doble ledelsen. Han fikk to forsøk på halvvolley, det første blokkert, og traff godt nok til at ballen gikk i nota via Smithies på forsøk nummer to. Kampen var i realiteten over der og da. Det skjønte nok også Holloway og sørget for å teste ut debutant Josh Bowler 20 minutter før full tid. Han erstattet Jack Robinson som har vært skadeforfulgt denne sesongen. 

To sene mål
Etter 85 minutter blir Murphy spilt gjennom. I duell med Onuoha så forsøker han å skyte, men Onuoha får klarert. Klareringen løper Murphy selv opp, snur på femøringen og skyter på nytt. Denne gangen sniker ballen seg inn ved stolperoten og Norwich ledet 3-0. 

Ettee enda flere Norwich-sjanser så skulle Hoolahan få sin andre scoring for dagen på overtid. Norwich spilte klikk-klakk med QPR-forsvaret, som så ut til å ligge på Copacabana allerede, og ballen endte opp hos en upresset Hoolahan på 7 meter. Enkel scoring og fastsettelse av sluttresultatet til 4-0. 

To poeng over høydramatisk nedrykksplass
I bunn av tabellen var det høydramatisk i kampen om den "siste" nedrykksplassen. Birmingham, Blackburn og Nottingham Forest kunne alle rykke ned. Det presset fikset alle tre lagene og tok tre poeng hver seg. Dessverre for Blackburn så endte de opp i League One på dårligere målforskjell enn Nottingham Forest. 

Leser man tabellen så skal man være svært glad for at plassen ble reddet forrige helg, for med uavgjort mot Forest sist så hadde QPR rykket ned i dag på dårligere målforskjell enn Blackburn. I stedet ble fasit 53 poeng, ny kontrakt kun to poeng over nedrykksplassen. Phu...! 

Dermed er berg-og-dalbanen over for denne gang. Avstigning på venstre side, takk for turen! Her er det mye å jobbe med gjennom sommeren Ian Holloway...

U R´sss

Norwich-QPR 4-0 (1-0)
Mål: 
Hoolahan (23,90), Pritchard (61), Murphy (85)