Av DAG HÅKON HELLEVIK

Men så langt har ingen av dem vært i nærheten av så mye som benken - av to svært ulike grunner.

Sandro-saken er blitt en ekte komedie av den typen bare QPR klarer å skape. Han er ute av omløp fordi klubben rotet med å fornye den engelske arbeidstillatelsen hans. Dette trenger han fordi han ikke er EU-borger. Sandro kom fra Tottenham og ble regnet som et aldri så lite kupp sist sommer, men han var skadeforfulgt og spilte bare 17 kamper. Den siste var på Anfield 2. mai. I de siste ukene av sesongen dukket problemet med oppholdstillatelsen frem fra glemselen. Den skulle vært fornyet da han byttet arbeidsgiver i august 2014, men dette hadde ikke verken spilleren eller QPR fått med seg. Resultatet ble at han spilte uten gyldige papirer nesten en hel sesong.

I hele sommer har ledelsen i QPR stadig vekk fortalt oss at saken var under oppklaring og at spilleren snart skulle vende tilbake til W12. Det er derimot ingen som har fortalt oss at han har gjort det, så inntil videre aner vi ikke om vi får se ham igjen. Men får vi det, vil han være å regne som en nysignering så god som noen.

Det samme kan sies om Samba Diakite, en av de siste gjenværende fra det laget som faktisk overlevde i PL i 2012. Hans siste kamp for oss var i ligacupen i august 2013. Da han kom til klubben gjorde han et godt inntrykk rent ferdighetsmessig, men han var også en villmann som kunne bli utvist for et godt ord. Det skjedde i den første av hans 9 QPR-kamper i 2012, og deretter i den andre av hans 6 kamper for Watford da han var på lån der i 2014.

Etter at han senere ble lånt så langt ut som til Saudi Arabia trodde vi han var ute av omløp for godt, men han har et år igjen av kontrakten og dukket opp under pre-season i Italia. Han fikk mye spilletid i sommer, men etter at den ordentlige sesongen startet har han ikke vært så mye som på benken en gang.

Forleden var han imidlertid i media med en bønn til manageren om å få en sjanse til. Han tilbød seg å spille høyre back hvis det allerede var fullt på midtbanen. Et par dager senere dukket Chris Ramsey opp i spaltene og forklarte at han fortsatt ikke stolte på Diakites evne til å holde seg selv i sitt gode skinn når det begynte å koke under topplokket.

- Han er en god spiller, men han har hatt problemer med å kontrollere temperamentet sitt. En manager må kunne stole på at folk ikke gjør dumme ting som går ut over hele laget, slo Ramsey fast.

Vi får se hva som skjer. Både  Sandro og Samba hever fortsatt lønn på kontrakter som ble inngått i Premier League, så det hadde ikke vært så dumt om de også kunne ha bidratt litt på banen utover i sesongen.