Av STEINAR SÆTHER

Det skal vanskelig gjøres å tape kamper når du skårer fire av fem mål, men vi klarte det. 2-3 for Liverpool kom som et resultat av våre to sjølmål. Foruten disse sjølskuddene fortjente ikke de helrøde poeng på Loftus Road. Ikke ett poeng, og så absolutt ikke tre! Vi gjorde så mye bra i den kampen at poengene hørte hjemme blant alle i blå-hvite striper. Tabellen juger dog ikke, vi er sist før denne serierunden. Søndag ettermiddag tapte riktig nok Burnley 1-3 hjemme for Everton men det er egentlig mest av akademisk interesse, som det heter. Uten poeng mot Aston Villa har vi alle og enhver trykkende oss ned i søla.

Aldri er det morsomt å skrive om skader og sjukdom men det hører fotballspillet til, og det hører veldig oss til denne sesongen (også). Harry er ingen favoritt hos de fleste blant fansen nå men skadene er vitterlig et stort poeng når det gjelder kvalitet på spill og poenginnhøsting. Sånn sett var jobben gjort mot Liverpool imponerende.

Synd med skadene på Sandro og Nedum - som kan hende er klare igjen mandag kveld. Green er klar igjen - om han gjenvinner plassen fra McCarthy, som ikke kunne ta noen av skåringene til Liverpool, men som ellers sto en god kamp. Rio, som antagelig legger opp etter denne ene sesongen hos oss, har vært innom en liten skade stor nok til å hvile ham i forrige kamp. Hill forblir ute. Barton og Mutch er fortsatt usikre sjøl om noen medier skriver Barton inn i førsteelleveren mot Villains, som de kalles, eller Villabassene som jeg kaller dem. Nico kan være ute med sjukdom, samme sympton som Adel etter den offentlige plapringa med Harry, nemlig sår hals.

Paul Lambert har noen av de samme problemene, om enn ikke i samme skala. Ikke for det, skadene hans spillere sliter med er viktige nok. Midtbanespiller Delph, som har sett lyset på ny og har fått lov til å tre den engelske landslagsdrakta over huet, blei skada i forrige englandskamp og er ute til nyttår. Spissen Kozàk er temmelig sikkert ute fortsatt. Baker og Senderos blir sjekka rundt kampstart, og skulle det være at begge er ute mandag kveld, er Villabassene betydelig svekka.

Villabassene starta så bra, med ti poeng etter kun fire kamper. Så var det jevnt slutt. Fire nye kamper har gitt fire tap, null mål riktig vei og hele elleve i eget nett. Gode lag har de møtt, Man City og Chelsea blant dem, men poenget er at de har vært like mye på hæla som vi eksempelvis var mot Man United og Spurs. Og, for orden skyld, Villabassene slo Liverpool 1-0 på Anfield Road før den dårlige perioden.

Hvem vi stiller med er ganske så åpent søndag kveld. Kun Harry veit hvem som står i mål. Er Nedum ute er Isla inne på høyre back. Det åpner igjen for konstellasjonen Caulker/Dunne, altså sjølmålskytterne våre. Yun eller Traorè får uansett venstreback, jeg tipper Yun - og det igjen betyr i tilfelle at Traorè spiller venstre kant. Med seg innover i banen får han Fer og Henry og ytterst til høyre spiller Phillips. Midtbanefirer`n jeg satt opp forutsetter at alle som potensielt er ute forblir ute, og det er ikke usannsynlig. Vargas er garantert med fra start der framme, og Zamora leder på Austin om den andre plassen. 

Paul Lambert setter sin lit til disse om skadesituasjonen er uendra: Guzman i mål, forsvaret blir Cissokho, Vlaar, Hutton og gud veit hvem som blir den fjerde. Midtbanen i f.eks 4-3-3 kan bli N`Zogbia, Richardson og Westwood om ikke en skadefri Joe Cole tar en plass. Fremst får da østerrikeren Weimann og Agbonlahor to av tre plasser. Benteke er skadefri men ganske ute av form, det samme gjelder Bent. Men hvor tid var sistnevnte i form sist da?

Litt statistikk: Begge lag skårer lite, hhv seks (oss) og fire (Villa) som er minst av alle, men lagene slipper inn ditto flere. Villabassene har totalt tolv baklengs, flest av alle har dessverre vi med atten, som i snitt er over to per kamp. Men skårer Villabassene få mål så skal du vite at de står registrert med førtifire skapte sjanser! Ytterligere statistikk blir nok tilgjengelig i løpet av dagen mandag.

Hvor ender denne kampen? Vel, jeg holder oss som knappe favoritter og sier 2-1. Målløst blir det i hvert fall ikke!