Av STEINAR SÆTHER

Det er ikke mer enn en drøy måned sida vi var på ferie i Doncaster og spilte treningskamp - trudde vi! - med tøflene på, og røverne slapp å anstrenge seg særlig for å vinne 2-1. Det er den siste seier`n for røverne for de har vært enda stusseligere enn oss i jula. Vi har da i det minste slått Blackpool enda lenger nord 2-0. Sida da har ikke vi skåra et eneste mål. Ikke en suser i krysset fra 30 meter, ikke ei lompe fra 3 cm.

Elendig form
Begge lag spilte 0-0 søndag. Vår versjon på Vicarage Road var ikke halvgæ`ærn hvor spillet fram til 16m var ganske bra i første omgang. Innafor blei det ingenting. Andreomgangen blei tristere og tristere jo lenger det bar mot sluttsignalet. Doncaster Rovers, altså røverne, gjorde det hjemme mot traktorgutta fra Ipswich. Før det hadde laget prestert fire kamper på rad med tre baller i eget nett og kun ett i riktig retning. Formmessig er altså dette et realt bånnoppgjør!

Det at vi ikke skårer mål når Charlie er ute bekymrer oss alle, Tony med. I følge twittermeldinga etter kampen på søndag hadde han sett lyset; en ny spiss må prioriteres. Navn nevnes på ryktebørsen. Harry Kane, sies det. Javel, sier jeg da, hva med Morgan Kane?

Skadeutsatte gjester
Røverne er sterkt reduserte. De ankommer Loftus Road første nyttårsdag med hele åtte mann ute med skader. For å nyansere det litt så har brorparten av dem vært ute ei tid allerede. Men med en ikke altfor vid og god stall har dette sjølsagt en innvirkning på resultatene til Paul Dickovs menn.

I, la oss si moderne tid, har vi et fint grep på disse røverne. Gi-bort-tapet sist var bare det andre på sju kamper. Fem seiere lar seg derimot høre!

Spissplassen
Hvem som får forsøke seg framme onsdag er egentlig i det blå. Kranjcar som jeg foreslo i en bisetning med spørsmålstegn bak i forrige analyse, var ikke løsningen. Charlie forblir nok ute til Everton lørdag er historie. Igjen: Skal halvskadde Johnson få en ny sjanse? Er Zamora spillbar? Sendles-White fra rekruttlaget var på benken mot Watford. Han er forsvarer. Åpner det opp for spissen Shariff? Neppe, men det er lov å håpe.

Solid forsvar
Det beste fra kampen mot Watford var at vi uten store problemer gjenreiste det solide forsvarsspillet. En ganske stor og en såkalt halv sjanse var alt et potensielt angrepsvillig hjemmelag produserte kampen i gjennom. Et helt uvanlig resultat for disse oppgjørene å være. Onuoha spilte for Hill, som var sjuk. Er Hill frisk igjen gjør det intet om Dunne tar en pust i bakken mot røverne.

Skårer vi mål mot røverne vinner vi kampen. Jeg har igjen full tillit til forsvaret og det betyr enda en smultring. Jeg trur vi skårer men det er godt mulig det blir med en. Håpet er blåstripete!

Samtidig: Et riktig godt nytt år til dere alle på alle fronter!