Av STEINAR SÆTHER

Nytt tap i Birmingham, nå for Villa, også det 0-1. Men dette var et såkalt hederlig nederlag i motsetning til 0-1 for geitebukkene kun dager før det igjen. Det så altfor tidlig ut til å gå filleveien, først stolpe ut, så gledesscener for hjemmefansen - så starta vi kampen. Resten av kampen var vi, som Stian skriver, det førende laget - dog handler det om å få ballen mellom stengene og helt over mållinja.

Badebylaget Brighton tar av seg badebuksene og kommer den heller korte turen opp til Loftus Road i kveld. Gjestene var mine favoritter til seriemesterskapet allerede før avspark i august og nå kives det skulder mot skulder med Newcastle. Kun ett poeng og 7 mål skiller de to lagene i skjærenes favør. 

Chris Hughton sitt mannskap brukte noen serierunder på å komme skikkelig i gang, deretter har det med ett unntak, en kort periode i januar, vært små tvil om at det ved denne korsveien bærer tilbake til Premier League. Veldig nær i fjor, sikrere enn banken i år! 

God manager, gode spillere og bakom der, et eierskap som har skjønt hva det dreier seg om. Alle trekker tauet i samme retning, og det gir resultater! 

Mange spillere er verdt å nevne. Angrepsrekka er den beste i championship med Murray, Knockaert, Baldock og Hemed. De har til sammen skåra 55 av 67 mål, slå den! Midtbanen understøtter både angrepet og forsvaret på forbilledlig vis. En selvfølge, men det kommer ikke av seg sjøl. All ære til nevnte Hughton!

Formen er som sagt god og bortestatistikken er god. Tallene er 9-5-5 og 23-22. Laget er eksperter på å vinne med ett mål, ikke minst borte. Kun Baldock er ute, men med de andre inntakt er sjansene for mål absolutt til stede. Vi har Cousins ute for resten av sesongen.

Statistikken hjemme mot Brighton er bra for vår del, 5-6-0 på de siste 11. De 8 siste uansett bane ser annerledes ut med 0-4-4. Vi skårer alle våre mål hjemme for tida men har ikke prestert en smultring her sida oktober, skrekk og gru! Badebylaget har seira i 6 av de 7 siste fredagskampene.

Bortelaget er naturlige favoritter, ingen tvil om det. Men vi har så absolutt kapasitet til å kapre poeng fra dem. Det første jeg tenker på er uavgjort 1-1. God kamp, folkens, jeg drar på quiz i stedet!