Av STEINAR SÆTHER

Vi må snart begynne å ta bortepoeng. Statistikken vår blir verre og verre hver gang vi går av andre baner enn Loftus Road. La gå at vi tar de fleste hjemme akkurat nå, men dager vil igjen komme hvor bortelagene putter poengene inn i egen buss og kjører bort fra Loftus Road. Det må underforstått bety at vi gjør det samme på våre bortereiser. Goodison Park er ikke nødvendigvis arenaen hvor ting snur.

Roberto Martinez har ei sterk spillergruppe å arbeide med. Tabellen viser dog at toget har sporet av overraskende mange ganger i høst og karamellgutta er rett under midten. Mange av oss forventer at Liverpools normalt nest beste klubb skal kjempe om europaligaplass neste sesong også, foreløpig er de et stykke unna. Kapasiteten er til stede og jeg blir overraska om de ikke klatrer i hvert fall noen plasser, men det forutsetter at enkeltspillere kommer skikkelig i form.

Når jeg dukker innom Soccerway viser tallene på tabellen at hovedproblemet faktisk er Goodison Park. 2-3-2 og 13-13 forteller om mange livlige oppgjør som ender med hva som helst. Tapene har kommet mot Chelsea 3-6 og Crystal Palace 2-3 mens eksempelvis Hull klarte 1-1 der oppe.

En hovedårsak til det varierende spillet er deltagelsen i europacupen. Lille, Wolfsburg og Krasnodar har vært motstandere, og Martinez og gutta var klare for videre spill allerede før kampen mot sistnevnte torsdag, hvor de med b-laget tapte 0-1. Ergo stiller laget uthvilte mandag kveld i flomlyset. 

Howard, Barkley, Baines, Lukaku, Coleman, Osman, Distin, Mirallas og Eto`o er alle spillere vi møter nå, og som kunne gått rett inn på laget til Harry. Barry er suspendert. Stortalentet Stones kan være ute sammen med McCarthy, Naismith, Gibson, Pienaar og McGeady. Sjekkes mot kampstart alle i hop.

For vår del er som kjent Austin ute i èn kamp, denne. Utover de vanlige med alternativ trening er vi ett døgn fra kampstart skadefrie.

Jeg trur ikke så veldig godt om denne kampen. Ser for meg at vi igjen må stoppe bussen bakover og hive nøkkelen i Mersey. Kan godt være at med Dunne i midten rydder godt nok unna til at vi holder nullen til pause, for så at vi får ett eller to i mot utover i andre omgang. Det betyr i tilfelle at vi neppe får mer enn et par muligheter til å sjekke om Everton fortsatt tenderer mot å lage baluba i eget forsvar, som de har vært best på i PL i høst...

1-0 eller 2-0 og hjemmeseier. Tar gjerne feil. Mer enn gjerne!