Av STIAN KARLSEN

Argh!
Jaggu skulle vi tape på Riverside. Straffe og rødt kort nesten 3 min på overtid. Jeg skal ikke forbanne Leroy Fer for håndball på målstreken, han gjorde det i god mening, hadde ikke oversikten, ante ikke at Green ganske greit kunne redda avslutningen. Men spill- og resultatmessig dette blir omvendt av oss når vi rykka opp sist, hvor vi i enkeltkamper på høsten blei rundspilt, f.eks mot Yeovil, og vi endte opp med 3 poeng allikevel. Der er Boro nå. Vi er ikke der!

Nå får vi besøk fra midt i landet. Leeds kommer ned som tabellnabo, vi er nummer 15, Leeds er på plassen under. Vi har 20 poeng, de har 19 og har et minusmål mer. Vi kan lese av tallene på tabellen at de er bedre borte enn hjemme på Elland Road. Gutta til Steve Evans har småfine 3-4-1 landet rundt, det er akkurat det samme som oss på Loftus Road. På Elland Road derimot har fansen hatt en klein høst, 1-3-5 er prestasjonen da. 

Leeds starta sesongen med ei "solid" rekke med uavgjorte kamper. De har 7 nå, de 5 første kom på de 6 første kampene. Den seinere tida har det blitt seier og tap i annenhver kamp. Det spiller ingen rolle hvem de møter, ei heller om det er hjemme eller borte. Sånn sett vinner de lørdag ettersom de tapte fortjent for Rotherham forrige gang. Heldigvis er ikke statistikk å stole på!

Mannskapet til Evans imponerer ingen. De har riktig nok en habil målmann i Silvestri, men forsvarsmessig har de mye ustabilitet. Ingen av de mest brukte kan sies å være esset i ermet. Alle 7 som har spilt kamper, har spilt 7 eller mer, og Leeds-supportere her i Odda mener denne lagdelen er den svakeste de har hatt på "30 år". Men da var de bedre enn nå, var de ikke? Ikke helt å stole på, Leeds-supporterne heller, ha-ha! Midten inneholder Mowatt og Adeyemi, to brukbare på dette nivået, resten er også her variable. Angrepsduoen er desidert best. Chris Wood sto på vår egen ønskeliste, har skåra 6 ganger etter overgangen fra Brentford, mens makker Antenucci har et mål mindre. Disse kan skape problemer for oss om midtbanen deres får lov å fore dem med gode pasninger.

Ikke de store savnene i skaderekka. 3 mann garantert ute, disse kunne kanskje spilt skadefrie, 1 mann suspendert, men de ville ikke utgjort en særlig forskjell. Leroy fra Nederland sitter på tribunen pga kortet sist, Mackie er ute, Austin og Hill kan rekke kampen.

Det er flott at vi endelig har fått dreis på det defensive. Men så er disse viktige skåringene i andre enden av banen da... Jeg har så lyst til at vi tør satse mye framover og tenker at JET må spille, enten som spiss aleine eller sammen med Austin om han blir klar. Phillips og Hoilett  kunne starte kampen med Faurlin og enten Henry eller Sandro ved siden av seg i midten av midten. Yun blir litt duellsvak men skulle Leeds overraske med bra vingspill, trenger Konchesky hjelp der ute. Og: Hvor i verden er Chery?

Det er lite som skiller disse lagene historisk sett. 20 seiere for Leeds, 16 til oss og 14 U`er. Forrige gang, i mars 14 endte vi med 1-1. Verdt å merke seg at vi ikke har slått de helhvite på 6 hjemmekamper nå, 0-3-3 er passe flaut. På disse kampene har vi heller ikke skåra særlig med mål. Liker det ikke men de har et aldri så lite ballegrep på oss. 

Jeg trur ikke vi taper kampen. På min tippekupong blir det HU. Seier 1-0 eller 1-1.