Av STEINAR SÆTHER 

For to uker sida kom allerede nedrykkssikra Rotherham på gjestevisitas. Vi var ikke spesielt gjestfrie og serverte 5 mål før Millers  reiste hjem igjen. Ikke at vi spilte suverent godt, for det gjorde vi ikke, men vi var ganske effektive. Holdt i massevis! Den fineste skåringa sto Newman hos gjestene for da han på strålende vis med venstrebeinet og strak vrist, formelig dælja ballen i målet til Smithies.

Geitebukkene fra Derby var av mange eksperter spådd en kamp om opprykk. Det hadde overraska meg! Om du mister spillere som var bærebjelker i et lag og erstatter dem med spillere på neste nivå nedover, ramler laget ofte noen plasser nedover tabellen. Geitebukkene har før kveldens kamp der oppe, funnet en plass midt på tabellen og tygger drøv der. Nr 10 er gjenkjennelig for oss, ikke sant! 53 poeng er 3 poeng mer enn oss, og 5 plasser. Begge lagene sitt siste mål denne sesongen må være en plass innafor de 10 øverste og det har begge en bra mulighet til.

8-7-4 og 24-16 forteller om en gjeng geitebukker som er vanskelig å slå hjemme. Men totalt har de oppnådd 14-11-13 og 41-38. Lite mål i begge ender altså. Likevel er det et par mann som har vist seg fram som ganske giftige avsluttere, Thomas Ince og Darren Bent som har henholdsvis 12 og 9 nettsusere. Ved siden av disse to er det Matej Vydra som tidvis imponerer. Og så enge det slippes inn lite mål, må det vel tilskrives litt ære til dem som skjermer eget mål.

Lite folk som har vært i oppdrag for egne land hos geitebukkene. På sidelinja fins det dog 3-4 spillere som ikke kan bidra i kveld pga skader. Vi mangler Luongo pga oppdrag for Australia, kanskje også Sylla om han spilte privatlandskamp tirsdag i Afrika. Så får vi se om de to som har vært ute med skader returnerer i dag, LuaLua og Robinson.

Det er altså æren det spilles mest om under flomlyset i kveld. Jeg trur mest på en jevn batalje, kanskje 0-0 ved pause og første målet vinner. Jeg trur at om det målet kommer, så er det vi som gjør det. Mitt tips er 0-1 og en fin hjemreise nedover igjen.

PS: Det er IKKE Bobby Zamora som skårer målet ;-)