Av STEINAR SÆTHER

0-0 borte mot Leeds høres forlokkende flott ut, og i teorien er det så ettersom de kniver innafor sluttspillssona. Men vi kjørte den kampen på Elland Road på et vis som få andre lag kan prestere. Vi vinner sjansestatistikken 6-1, og dominansen blir ytterligere understreka av at Alex Smithies på twittermeldingene som sendes ut fra den offisielle nettsida under kampen, kun blir nevnt en eneste gang, en såkalt "smart save". 

I ettermiddag får vi besøk av et lag som virkelig ikke har fått vann på mølla denne sesongen, Millers fra Rotherham. Med sine stusselige 17 poeng til nå har de ingen sjanse for overlevelse - selv om matematikerne prøver å jobbe fram et scenario om at hvis laget vinner de resterende kampene og lagene rundt taper tilsvarende, så klarer de seg. Vel, Bristol City knuste Huddersfield 4-0 fredag kveld, jeg sier ikke mer.

Vi trenger tre poeng til for å være sikra ny kontrakt i championship. Jeg tviler ikke på at vi ordner det. Beholder vi energien og kvaliteten på spillet vinner vi flere av de gjenstående kampene. For meg betyr det lite om hvor mye vi vinner med mot Millers, tre poeng trumfer alt i denne sammenhengen. At vi, om vi treffer flere ganger MELLOM stengene enn mot Leeds, faktisk kan få en fin størrelse på seier`n, blir for en bonus å regne. 

Jeg har ikke tenkt å dvele ved verken spillergruppa til Warne, enkeltspillere eller annet. Men greit å vite at bortetallene deres er sensasjonelt svake 0-1-18 og 12-53. Den ene av fire hjemmeseiere kom mot nettopp oss den 10. desember, og det SKAL revansjeres! 

Begge lag har antagelig 4 mann ute.

Alt annet enn seier er utilgivelig når motstanderen er så utrolig svakt. Men vi er ikke verdensmestere i å skåre mål og jeg er frykter litt at vi blir for ego der framme og alle skal "gjøre det sjøl". Det gir sjelden resultater. 2-0 eller bedre er helt ok!