Av STEINAR SÆTHER

Topp mot bunn. Gudskjelov at vi er topp. I fjor var vi denne kampens Barnsley - i Premier League. Nå er vi fint hensatt som nummer to etter et godtgående Burnley som skårer mye mål, dobbelt så mye som oss, men som etter serierunden tirsdag som vi ikke deltok i, har en kamp mer enn oss. Vi er bare målforskjellen bak dem, og vi er kun marginalt foran Leicester, ved sida av oss min andre opprykksfavoritt.

Gavmildt forsvar
David Flitcroft sine elever i Barnsley er sist i køen av poenghungrige klubber, og de er den klubben som har færrest sammen med tre andre. Men samtidig; Sjøl om de skårer like mye/lite som oss er forsvarsspillet kritisk dårlig, der vi har to baklengs har Barnsley hele tjuefem!

Hvilke spillere har manager Flitcroft til disposisjon? Ikke fullt så rævva som poengfangsten tyder på, tru det eller ei.
Målvakta Jack Butland er et av balløyas større talenter og har en a-kamp for England - privatkamp. Chris O`Grady, Chris Dagnall, Tomasz Cywka, Marlon Harewood, Jason Scotland, Rory Delap, Martin Cranie, Lewin Nyatanga, Peter Ramage og Stephen Foster er alle renommerte spillere med erfaring fra de to øverste nivåene.

Neste manager ut?
Plusser vi på Marcus Pedersen ser det ganske bra ut. Men dette mannskapet fungerer ikke som et lag. Kanskje det er for mange som er over toppen av karrieren. Jeg trur nok Flitcroft er nær enden som manager i klubben nå.

Mot Middlesbrough, som jeg anså som en litt guffen motstander, spilte vi til årsbeste så langt. Nullen holdt uten problem og jaggu skåra vi mer enn ett mål, vi skåra to. En sekvens fra kampen på Youtube (se video her! ) viser pasningsspill på Boro sin banehalvdel av veldig høy klasse. En spiller som Kranjcar begynner virkelig å bli kampvarm, forsvaret og Green er vanskelig nedbrytbare, Austin skårer mål igjen, han jeg snart kan finne på å nevne navnet til igjen er bare god. Benken vi til enhver tid har er alltid bedre enn motstanderens.

Om vi unngår undervurderingsfella skal vi parkere Barnsley til slutt. Jeg ser for meg 2-0 eller 3-0.