Av STEINAR SÆTHER

Vi var sannelig ikke langt unna å busse hjem fra Emirates med ett poeng, så ufortjent det enn ville vært. Større og mindre personlige feil, en midtbane som fungerte dårlig, især framover på banen, flere diskutable dommeravgjørelser som kunne gitt kampen et annet utseende - og et Arsenal som var seg sjøl sin verste fiende. Sammenlagt endte det med 2-1 til hjemmelaget.

Nå er det bortelaget som tar en kort busstur til oss, et Crystal Palace i såpass dårlig form at klubbledelsen lørdag sa opp Neil Warnock som manager. På de seks siste kampene har de ikke gjort det bedre enn 0-3-3 og det fortjente tapet på boxershortsdagen 1-3 hjemme for Southampton, sendte laget under nedrykksstreken.

Tabelltallene sier følgende om hvorfor: 1-4-4 og 10-16 utafor Selhurst Park og 3-6-9 med målskår 20-30 totalt. De fire U`ene borte har kommet mot Spurs, Swansea, West Bromwich og Newcastle, seier`n 3-2 kom på Goodison Park. Tapene har for orden skyld kommet mot begge Manchester-lagene, Arsenal og Hull. Kjente ting alt sammen for oss!

På papiret er ikke mannskapet som Warnock har hatt til disposisjon så veldig svakt, men sammenligna med mannskapene som forventes å kjempe om plassene over midten, faller dette mannskapet gjennom. Ikke for det, enkeltspillere i laget har god kapasitet slik som målvakta Speroni, vingene Jedinak og Bolasie, Ledley og Zaha. Et lite øye kan holdes på McArthur også. Hangeland, Delaney og Dann bør nå være overkommelige for en Austin med høy sjøltillit. Det aller største problemet har vist seg å være mangelen på en målfarlig spiss. Av de spillerne som kan spille i dag, er Jedinak den mest målfarlige, han har fem nettkjenninger.

Keith Millen som leder laget i dag vil kanskje mangle enkelte spillere. En har vært borte i flere kamper, men to, tre til kan være nye. Garantert ute er Chamakh mens Bolasie pga fødsel og Ward, Bannan og Kèbe kan miste kampen pga småskader. For vår del er det usikkert om Barton rekker kampen, om Traorè og Mutch får fornyet tillit etter veldig svake opptredener sist, om Dunne får tilbake plassen fra Rio og hvor er Hill klokka fire norsk tid? Settes Zamora sammen med Austin på topp igjen?

Det er flere usikre bein i begge mannskaper og det vil nesten garantert skje utskiftinger i forhold til kampene fredag. Fer dukker opp i startelleveren, det er jeg sikker på!

Så litt statistikk: Ørnene er tamme og beinløse når de møter sine London-naboer på bortebane, for på de siste 15 kampene er tallene 1-4-10, og det stemmer jo bra med tallene som omhandler møtene med QPR, hvor det først blei tre U`er på rad før vi vant de tre neste.

Vi er favoritter, det hersker det ingen tvil om. Så spørs det hvor sliten den skarpeste spissen i PL er akkurat nå. Hvor mye krefter brukte han på Emirates? Jeg trur bestemt vi vinner kampen - en ny ettmålsseier er et edruelig tips - sjøl om jeg ikke blir overraska om vi straffes tidlig igjen etter sløvt defensivt spill.