Av DAG HÅKON HELLEVIK

Ikke en ny en som kommer inn, dessverre, men på en gammel en som forsvinner ut. QPR har gjort en avtale med Toni Leistner som er kjøpt ut av det året som gjensto av kontrakten hans.

Vi hadde håpet å få litt penger for den tyske 29-åringen, men Køln ville ikke benytte opsjonen på kjøp etter at den seks-måneders lånekontrakten utløp i sommer. Nå er Leistner fristilt og kan finne en ny arbeidsgiver som har mer sans for ham enn hva Mark Warburton åpenbart har hatt.

Ebere Eze ble, som vi alle forventet, QPRs mest innbringende spillersalg noensinne med god margin. At WBA bød mer fikk aldri noen betydning, Eze ønsket å bli i London og den tiden er slutt hvor en klubb kan tvinge en spiller inn i en kontrakt han ikke vil ha. Salgssummen vil bli stående som 19,5 millioner pund, med alle tilleggene inkludert. Disse er antakelig avhengig av hvor mange kamper han spiller for sin nye klubb, og med mindre han brekker beinet kommer han til å spille mange! På toppen får vi 20 prosent av den delen av en senere overgangssum som overstiger det Palace i utgangspunktet har betalt.

For QPR er dette en glimrende deal, all den stund ingen ville forventet at QPR med Eze på laget ville vært en seriøs opprykkskandidat kommende vår. Mark Warburton er imidlertid veldig tydelig på at det innbringende salget ikke vil føre QPR ut på noen stor innkøpsgalei, noe vi verken burde ha forventet eller ønsket i utgangspunktet. Vi har imidlertid mer å rutte med nå enn vi hadde i fjor på disse tider, det viser både kjøpet av Livingstons Lyndon Dykes og budene på Oxfords Rob Dickie. 

Den aller beste investeringen ville antakelig være om noe av disse pengene brukes på å feite opp lønningene til folk som Ryan Manning og BOS Samuel, som i likhet med Eze har kontrakter som går ut om et år. Hvis de to ikke forlenger vil de også bli solgt, og da snakker vi om et QPR som kan bli så svekket at vi vil kunne slite med å forsvare den 13.-plassen vi fikk på 2019/20-tabellen!