EN NY NUMMER 10 ER FORMET?
TJARONN CHERY

Før denne sesongen, må vi tilbake til 2010/11 for å finne en midtbanespiller som oppnådde 10 + mål for QPR i en og samme sesong. Adel Taarabt scoret 19 mål i den sesongen, noe som gjorde ham til årets spiller i Championship. Han ledet QPR til tittel og opprykk til Premier League. Selv om dette ikke har vært en like minneverdig sesong så ble Tjaronn Chery den første midtbanespilleren i QPR siden Taarabt til å treffe tosifret antall mål i ligaen, og dannet et gnist av håp i en sesong som , mest av alt handlet om konsolidering.

Chery var direkte involvert i flere mål i denne sesongen enn noen annen QPR-spiller. I tillegg til 10 scorede mål bistod han med assist til fire. Den tidligere FC Groningen-spilleren ble også den første QPR spilleren til å score i fem påfølgende ligakamper på Loftus Road, siden Charlie Austin gjorde det tilbake i Premier League i perioden oktober til desember i 2014. Chery sin scoringsbonansa  var mot lagene Fulham, Birmingham, Derby , Brentford og Middlesbrough i perioden februar til april.

QPR sin seiersprosent når nederlenderen var i startoppstillingen var på 40%, mens den bare var på 19% når han var fraværende. Det indikerer hvilken positiv innvirkning Chery har hatt i sin debutsesong i Vest-London.

Dødballspesialister
Ingen spiller gitt flere assists for QPR i Championship denne sesongen enn Massimo Luongo (Alejandro Faurlin står med samme antall, seks). Faktisk var dette Luongo sin beste sesong noen gang på assistfronten i Football League, til tross for at han var ute i 10 kamper på rad i perioden november og desember.

Selv om alle de seks Luongo assistene kom i åpent spill, så var QPR giftige på dødballer denne sesongen. Bare Blackburn og Rotherham (12) scoret på flere cornere enn QPR (11) i 2015/16, og bare tre lag scoret flere mål fra dødballer samlet (ekskl. straffer) enn QPR (15).

Sene scoringer
Det overordnede temaet for sesongen, fra et statistisk synspunkt, har vært effekten av sene mål i kamper som involverer QPR. Det har vært totalt 13 mål (7 scoret/6 sluppet inn) i det 90. minutt eller senere. Dette er flest i championship. Selv om forklaringen for de sene mål er noe uklar, så er det utvilsomt at QPR ble sterkt påvirket av målene som kom i den avsluttende fasen.

Ingen Championship siden mistet flere poeng takket være mål i de siste 10 minutter (11 poeng tapt) enn QPR, men også i andre enden er det hentet like mange poeng (11 poeng vuinnet). Totalt i championship er det bare Middlesbrough (13) og Brighton (12) som har gjort det bedre. 

En annen uønsket statistikk for QPR denne sesongen var punktet etter å ha scoret først i kampene. QPR tapte flere poeng etter at de scoret det første målet i spill enn noe annet Championship lag (27) og deres manglende evne til å holde på en ledelse var tydelig gjennom hele sesongen. Playoff hadde vært innenfor rekkevidde hvis man hadde klart å holde på ledelsen i bare noen få av disse kampene. 


Nasser El Khayati scoret vinnermålet i det 94 minutt mot Charlton Athletic

Andre kuriosa
Nedum Onuoha spilt hvert eneste minutt av ligafotball denne sesongen for QPR, og ble den første QPR-spilleren å gjøre dette siden Lee Camp i 2007/08.

QPR har brukt fire forskjellige keepere (Rob Green, Alex Smithies, Joe Lumley, og Matt Ingram) i seriekamper i en sesong for første gang siden 2006/07. Da var det Simon Royce, Paul Jones, Jake Cole og Lee Camp som stod mellom stengene. 

Ingen lag i ligasystemet spilte flere uavgjortkamper enn QPR i 2015/16. Antallet endte på 18. Bare i sesongene 1997/98 og 2000/01 (begge 19), har de spilt flere uavgjortkamper i en og samme sesong. 

QPR endte sesongen med en målforskjell på null, for andre gang i klubbens historie. Den første gangen var i 1974/75, da de også scoret 54 og slapp inn 54 som denne sesongen. 

Vi vet alle hva som skjedde den påfølgende sesongen 1975/76. Er det lov til å håpe på at historien gjentar seg? 


Nedum Onuoha har spilt samtlige minutter for QPR i ligaen denne sesongen.