QPR forlot nedrykkspøkelset, kanskje for godt, på St.Andrews lørdag ettermiddag. Selv om resultatet lyver noe, så leverte QPR en strålende bortekamp og vant tilslutt fullt fortjent.

De elleve utvalgte
Tre endringer utførte Holloway etter forrige helgs tap for Huddersfield på Loftus Road. Mackie, Luongo og Perch startet alle på benken denne gang. Erstatterne for disse tre var Luke Freeman, Darnell Furlong og Joel Lynch.

QPR startet i 5-3-2 med med en femmer foran Smithies som inneholdt Bidwell, Lynch, Hall, Onuoha og Furlong. De tre på midten var Freeman, Manning og Wszolek, mens Conor Washington og Matt Smith skulle finne hverandere på topp.

Deilig start
Kampen åpnet livlig med sjanser til begge lag. Birmingham hadde den første store muligheten ved Nsue som fikk en åpen heading fra fem meter og Smithies borte. Nsue klarte ikke å treffe målet og det stod fremdeles målløst frem til Matt (Aero)Smith dukket opp på en Freeman-corner etter 18 minutter spilt. Hans knallharde heading var det ikke tvil om hvor skulle havne. Den ballen SKULLE i mål! Deilig å se...

Resten av omgangen var QPR det beste laget og produserte mange gode sjanser ved både Smith, Washington og Wszolek. Til tross for stort spillemessig overtak så ble det med 1-0 til pause. En ledelse QPR har hatt mange ganger denne sesongen, for så å rakne.

Tidlig Washington-scoring
Med 1-0 til pause var det mange som var urolige etter at 2 omgang var blåst i gang. Det var det ingen grunn til...
QPR går rett i strupen på hjemmelaget og presser på. Tilslutt havner ballen hos Washington etter litt frem og tilbake i feltet. Fra 12 meter klinker ha ballen i nettet, som om han ikke skulle gjort annet i QPR-trøya. 2-0 og tynnslitte nerver fikk roet seg noen hakk.

Etter 2-0 ble QPR opptatt av å sikre tre poeng. Det gjorde man ganske så godt. Birmingham trillet mye ball og kom til noen sporadiske sjanser, men det var egentlig aldri virkelig stor fare på ferde.

Deilige bytter
Holloway ventet lenge med sine bytter denne lørdagen, men bevares for noen bytter han gjorde når de først ble gjort. Etter 80 minutter kom Sylla inn for Matt Smith. Det gikk fire minutter så headet han inn 3-0 etter et vidunderlig innlegg fra Wszolek.

Direkte etter 3-0 gikk Wszolek og Washington ut, mens Ngbakoto og LuaLua kom inn. Tre minutter senere stod det 4-0 etter at Ngbakoto dunket en frisparkperle fra 30 meter via tverrligger og inn. Kampen var fullbyrdet for QPR sin del og reduseringen til 1-4 ved Nsue på overtid blir kun en liten parantes.

En fullt fortjent seier med deilige sifre. Nå blir resten av sesongen forhåpentligvis knekkende likegyldig!!

Birmingham-QPR 1-4 (0-1)
Mål: Smith (18), Washington (47), Sylla (84), Ngbakoto (88), Nsue (90)

QPR: Smithies,  Bidwell, Lynch, Hall, Onuoha, Furlong, Freeman, Manning, Wszolek (Ngbakoto 85), Washington (LuaLua 85), Smith (Sylla 80)