Av DAG HÅKON HELLEVIK

Bill var gift med Anne Grethe fra Fredrikstad, og familiens norske tilknytning gjorde ham til et naturlig kontaktpunkt for mange norske QPR-fans. Bill og Anne Grethe var til stede på flere norske supportertreff i London, senest i november 2017 da vi leide The Blue And White Bar på Loftus Road og hadde med oss Les Ferdinand og Andy Sinton. Bill var veldig opptatt at norske fans skulle føle seg hjemme i QPR-familien, og for flere av oss var han en god personlig venn. Han var også godt kjent og høyt respektert blant de ansatte i klubben.

Bill bodde det aller meste av sin tid i London og hadde vært QPR-tilhenger siden oppveksten. Han ble aktiv i det supportermiljøet som vokste frem som en protest mot forsøket på å fusjonere QPR og Fulham i 1987. Han var en av drivkreftene bak supportersammenslutningen QPR Loyal Supporters Association (QPR LSA) som grodde frem som en direkte følge av denne striden. I QPR LSA har han hatt flere verv, han var leder i en periode og han var nestleder i gruppa da han døde.

Våre tanker går til Anne Grethe og deres sønn David, som mange norske QPR-fans også kjenner. David Cox spilte blant annet på det norske laget som vant «landskampen» mot Swedish Hoops i april i år. Da var Bill for syk til å være til stede, han befant seg faktisk på sykehuset rett ved idrettsanlegget hvor han kunne ha sett kampen fra vinduene dersom han hadde hatt en liten kikkert.

Setter inn bilde... 
Old Trafford  september 2014. QPR-familien har fått fotfeste også i Kina, og Bill og David Cox (helt til høyre) er blant dem som gleder seg over tilveksten.

Bill Cox var en omgjengelig, omtenksom og generøs mann med et stort hjerte for fotball generelt, for QPR spesielt, for sin familie og for sine medsupportere. Selv opplevde jeg ham som en kunnskapsrik og positiv reisekamerat på mange og lange turer med LSA-bussen til ymse bortekamper og som morsomt selskap både hjemme hos ham og familien i Kensington og på utallige puber alle mulige andre steder. 

Bill Cox vil bli dypt savnet av sine QPR-venner både i og utenfor klubben og både i og utenfor England.

Setter inn bilde... 
Bill var til stede på flere av QPR Norways samlinger i London. Her ser vi ham i 2014, sammen med blant andre LSA-kompis Robert Bennett (til venstre)  Allan Klo og Martin Percival.