Av STEINAR SÆTHER

Hurra! Nå er vi ikke lenger på delt sisteplass i cupene! Siden vi slo ut Northampton i første runde av ligacupen og Plymouth tapte sin kamp, rykka vi opp til nest siste plass! Mer har jeg ikke tenkt å skrive om cup i denne omgang...

Cardiff derimot er interessante! Tabelledelse foran Ipswich på 2 mål bedre målforskjell etter 4 seiere av 4 mulige, er en solid start. Etter tur har blåfugla slått Burton borte 1-0, Aston Villa hjemme 3-0, Sheffield Utd 2-0 hjemme og Wolves 2-1 borte. At de tapte 1-2 hjemme for Burton i ligacupen tirsdag er uinteressant. 

Neil Warnock er som kjent en typisk championship-manager. Denne sommeren har han sendt på dør 10 spillere uten vedelag, mens 13 nye har ankommet for til sammen 1,8 mill Euro - det i følge nettstedet Soccerway. Noen av disse som ikler seg den nye (fjær-)drakta kan være litt spennende, som f.eks Mendez-Laing og Tomlin. Ungareren Kiss kom gratis fra Haugesund. En gammel helt i klubben, Wittingham, har reist nord til Blackburn.

Den beste lagdelen er for tida midtbanen. Har allerede nevnt Mendez-Laing, han har starta friskt med 4 mål, og en som mange undervurderer er Joe Ralls gjør (igjen) manns jobb, det samme gjør islendingen Gunnarson. I forsvaret er Peltier, Morrison og Bamba solide. Aller fremst er danske Zohore den største trusselen, og vår gamle venn(?) Hoilett spiller tidvis fin fotball nå.

Av skader har blåfugla lite å berette lørdag morgen. Vi har imidlertid et stort spørsmålstegn bak navnet til imponerende Scowen, som testes utover dagen. Ellers er de vanlige ute, som altså teller Perch for lang, lang tid. Det betyr vel at Baptiste beholder plassen sin i trioen bak.

Statistikken ute i Wales er ikke mye å skryte av, så det lar jeg være. Men vi fikk en dobbel i fjor, seier både hjemme og borte over blåfugla! Denne gang ser jeg for meg et hardkjempende QPR-mannskap få lite med seg hjem, ergo ryker med ett eller to mål. Mest pga bortespøkelset vårt...