Av STEINAR SÆTHER

Fra og med Smithies` kjemperedning noen minutter ut i kampen mot Bolton, var det liten tvil om hvor seieren skulle gå. Ikke alt var like elegant og vakkert, men energien i det vi gjorde over hele banen var godt å se. Mattieu Smith vokser stadig i rollen som fyrtårn og avslutter. Det røde kortet var udiskutabelt, det ser nå ut som det har gått ut et kall til dommerstanden i England om at taklinger på dette nivået, som setter motstander i stor skadefare om denne blir truffet direkte, skal slås hardt ned på. Derfor blei også Delph utvist for Man City mot Wigan i går kveld også. Disse to taklingene var identiske.

Sheffield United starta sesongen i fin stil, poengene ramla inn, vår eks Leon Clarke skåret i kamp etter kamp - nå er det blitt mer motbakke og plassen innafor sluttspillssonen ser ikke lenger fullt så realistisk ut. Jeg mener Blades har overprestert til nå, derav fortsatt en 8. plass med 4 poeng opp til sonen, men ting kan snu fort i championship!

Tallene for de rød-hvite ser sånn ut: Hjemme på Bramall Lane, hvor kveldens dyst skal foregå er de 9-2-5 og 25-15. Totalt har de 15-4-12 og 44-37. På de siste 8 kampene i serien har de 2-2-4, og på fredag tapte de 0-1 i Leicester i FA-cupen. 

Manager Wilder har brukt alle 3 målvaktene til nå i serien. I forsvaret har 3 mann spilt alle kampene. På midten, som kan se ut som det svakeste leddet, er det også 3 som spiller mer enn de andre. Her har det blitt endringer i januarvinduet så tallene forteller ikke alt. Clarke og Sharp har skåret henholdsvis 15 og 10 mål, og når jeg tar med at Donaldson har 5 mål, blir jeg en smule misunnelig. Av disse ser Sharp mest skarp ut for tida med 4 nylige mål, Clarke har måltørke. Alderen på disse 3 er intet mindre enn 99 år til sammen!

2 Blades er suspenderte, som Manning er det for oss, 4 mann usikre for Blades, 2 mann for oss det samme (Robinson og Bidwell), 1 mann garantert skada for Blades, 4 for vår del (Sylla, Mackie, Wheeler og Hall). Forblir Robinson og Bidwell ute, erstattes de av Perch og Furlong som er klare.

I fjor høst når dagens hjemmelag var topp 2 vant vi 1-0 på Loftus Road som var den tredje strake seieren over Blades. De to forrige i seriespill kom i 2010 og vi har da 7-0 i målforskjell. 

Denne er ikke tapt på forhånd; Blades litt på retur, vi på bortebane, kan det bli annet enn U? Har en mistanke om at dette ender 0-0, men, selvsagt, det mest vanlige resultatet av alle, 1-1, er også aktuelt.