Sist seriekamp var av de virkelig dårlige. 1-4 hjemme mot Preston var årsverste helt uten tvil. Nå skulle kjerringa reises!

Massimo Luongo har returnert etter at hans Australia endelig hadde blitt slått ut av Asiamesterkskapet. Han er selvskreven på dette laget og Jordan Cousins måtte pent ta til takke med benken denne gangen. Ellers var det ingen overraskelser i hverken startellever eller på benken. Lumley hadde sin vante armé foran seg i Furlong, Lynch, Leistner og Bidwell. Wszolek og Freeman var kantspillere også denne gang med nevnte Luongo og Scowen sentralt. Eze hadde ristet av seg en liten skade som holdt ham utenfor i FA-cup kampen mot Portsmouth og stilte som bistand rett bak Nahki Wells på topp.

Tidlig ledelse
Wigan tok en tidlig ledelse kort tid etter at QPR nesten hadde scoret ved Nahki Wells og Luke Freeman. Effektivt fra Wigan i lengderetning etter åtte spilte minutter. Utspill fra keeper Jones, hodeduell som ex.QPR-spiller Leon Clarke vinner og stusser videre til gjennombrudd ved Windass. Han drar seg inn i 16-meteren og avslutter med venstrebeinet nede i Lumley sitt høyre hjørne.

Effektivt spill, men langt fra imponerende forsvarsarbeid. Vi blir avslørt på fart i midtforsvaret ved denne anledningen. Hverken Leistner eller Lynch foretrekker spill kjapt langs bakken.

Spillet bølger frem og tilbake og det skjer endel foran begge målene i den første omgangen. Nahki Wells prøvde seg kort tid etter scoringen da han glimrende dro seg fri og løpte fra hele Wigan-forsvaret. Dessverre fikk han en litt for lang touch, noe som gjorde at keeper Jones fikk sjansen, og grep den, til å snappe ballen forn beina hans.

1-0 til pause var skuffende.

Bytte i pausen
Pawel Wszolek hadde ikke gjort all verden ut av seg i den første omgangen. Han forble i garderoben etter pause og en spillesugen Bright Osayi-Samuel kom inn.

QPR klarte ikke legge press som man ønsket på Wigan etter sidebyttet. Etter 57 minutter skjedde det som absolutt ikke skulle skje. Wigan spilte seg ned på vår høyreside. Innlegget var ikke all verden, men gikk via vår kaptein noe som gjorde at den krøp gjennom hele feltet og ble til en perfekt vektet pasning til Leon Clarke. Clarke som "bestandig" scorer mot QPR fikk en enkel oppgave med å doble ledelsen.

Smith inn, Eze ut
McClaren må prøve noe nytt og kaster trumfkortet Matt Smith. Ebere Eze hadde ikke sin beste dag og måtte vike plass. Nå skulle det fightes inne i Wigan sin 16-meter

Med kvarteret igjen å spille får McClaren svaret han ønsket seg. QPR gjenvinner ballen høyt og Bright Osayi-Samuel får snudd opp på 20 meter og skutt. Skuddet går via en Wigan-forsvarer og inn bak en utspilt Jones i Wiganburet. Da var det kamp igjen...

Resultatløs god jakt
Fem minutter etter reduseringen så kommer vi så nærme som det er mulig. Matt Smith vinner en duell i feltet og legger ballen ned til Leistner på 10 meter. Tyskeren klinker ballen upresset klokkerent i tverrliggeren. Den hadde fortjent en bedre skjebne.

Rett før slutt så er svært nær igjen. Nahki Wells slår inn fra venstre, Matt Smith vinner luftduellen mot Jones i Wigan-målet, men klarer ikke holde ballen nok nede.

Tre minutter på overtid så skriker hele QPR, med god grunn, etter straffe. Ryan Manning skyter og det er liten tvil om at skuddet blir stoppet med armen til Wigan-forsvareren. Dommeren er derimot ikke enig i at dette kvalifiserer til straffespark og vinker spillet videre. Hadde verden vært rettferdig så hadde han pekt på straffemerket og lagene hadde delt poengene. Det gjorde han ikke og Wigan vant oppgjøret tilslutt 2-1. QPR det beste laget totalt sett, men det ville seg ikke denne dagen...

Dagens mann
På en dag hvor laget var uheldige som ikke fikk poeng var det midtbanen som viste seg frem. Massimo Luongo viste frem hvorfor han har vært savnet, og viste også at han er i fin form etter å ha vært med sitt Australia i en drøy måned. Likevel er det Luke Freeman som er dagens mann. Freeman er bevegelig og ønsker å være mye involvert. Hans presise venstrefot er et angrepsvåpen alene, og han jobber skjorta av seg i 90 minutter. Vi skal være fornøyde med at Freeman er QPR-spiller også etter at januarvinduet nå endelig er stengt!

Vi glemmer all prat om playoff og fokuserer på neste oppgave. FA-cup mot Portsmouth på Loftus Road!!

Wigan-QPR 2-1 (1-0)
Mål: Windass (8), Clarke (57), Osayi-Samuel (75)

QPR: Lumley, Furlong, Leistner, Lynch, Bidwell, Wszolek (Osayi-Samuel 45), Luongo (Manning 89), Scowen, Freeman, Eze (Smith 63), Wells.
Innbyttere som ikke ble brukt: Ingram, Hall, Cousins, Kakay.