Av STIAN KARLSEN

Stortap mot bunnlaget Barnsley sist. Vi spilte godt i 25 minutter, men etter at Dickie ble utvist var vi sjanseløse. Hvor mye skal vi vektlegge det?

Cardiff tilhører det øvre sjiktet i divisjonen. I alle fall på papiret. 

Manager Neil Harris har en god stall og rutte med, men foreløbig er totalen medioker. Etter åtte matcher står laget med 2-4-2, og de tre siste oppgjørene har endt uavgjort. Vinner vi i på Kiyan Prince Foundation Stadium lørdag så er lagene like langt, målt i poeng. De har møtt noen av de samme lagene som oss, blant annet Middlesbrough og Bournemouth og endt ut med omtrent det samme (uavgjort...). 

Spiller som regel, for oss, en kjent formasjon i 4-2-3-1. Bakover på banen har det vist seg å være tålig solid hittil, og det kan man skjønne når lagoppstillingen leses. Vår siste skuddstopper med godt nivå, Alex Smithies, er nå sisteskansen til Harris. I backrekka er det rutinerte herremenn på dette nivået. Bacuna, Nelson, Bennett og kaptein Morrison er på papiret i stand til å matche de fleste angrep i divisjonen. På midten er det noe tynnere og kanskje spesielt sentralt med Vaulks, Pack og Ralls. Dette er gutter det skal være mulig å hamle opp med på en god dag. Kantene bekles av Ojo, som er på lån fra Liverpool, på høyresiden og nok en gammel kjenning i Hoilett på venstre. Det borger for veldig god championship-kvalitet.

Alene på topp har vi Kieffer Moore som var høyaktuell for oss i overgangsvinduet. Moore valgte Wales og Cardiff fremfor vest-London og har levert varene ok med tre nettkjenninger etter åtte kamper. Manager Neil Harris har ingen nye skadeproblemer og håper at angrepsduoen som har vært ute, Wilson og Tomlin, kan være med å bidra mot QPR. 

Mark Warburton på sin side har litt å stri med om dagen. QPR har ikke vunnet siden serieåpningen og det må taes grep dersom dette fortsetter. Da sitter managere som regel løst... Den godeste Mark har i tillegg litt hodebry med laguttaket. I backlinja er Wallace ute med skade og Dickie må sone for sitt røde kort. Barbet og Kakay fortsetter nok videre med Masterson og Hamalainen.

På midten er Luke Amos som kjent borte, og det skal bli spennende å se om Bright er tilbake. Forhanslingene om ny kontrakt skal visstnok ha beveget seg i riktig retning. Nå gjelder det å se om bevegelsen er stor nok til at han kan spille fotball. Joe Lumley, som er i samme situasjon, forsvant fredag ut porten på lån til Gillingham for å ikke bli kamprusten. 

Det blir trolig noen bytter og tipper kaptein Geoff Cameron spiller sammen med Carroll på midten. Chris Willock kan få sin debut fra start. Han har vært et friskt pust på sine innhopp. Ilias Chair har godt av hviletid for prestasjonene har ikke stått til forventningene den siste tiden og er vi uten Bright så spiller Adomah fra start. Da er det bare en spissplass igjen (for vi kommer til å starte med én spiss...) og hvem blir det? Dykes eller Bonne. Hadde personlig foretrukket Bonne, men Mark Warburton velger Dykes. 

Sist lagene møttes i London skaptes det aller beste minnet fra forrige sesong. 1 nyttårsdag knuste QPR Cardiff hele 6-1. Målscorere var Wells (3), Bright (2) og Eze. 

Skal vi knekke dette Cardiff-laget må vi ha flyt og midtbanen må vinnes! Føler meg trygg på at det ikke blir en gjentagelse og tror Warburton dessverre står enda dypere i gjørma etter dette oppgjøret. Tror dog vi scorer ett mål. 1-2 til Cardiff.

Heldigvis er jeg helt hjelpesløs når det kommer til tipping...
Som stand-in for Steinar så blir det uansett som å hoppe etter Wirkola!!