Av STEINAR SÆTHER

I en kamp vi var nest best i det meste, var det et overraskende skudd som felte oss. Og et steg frem fra streken av Marshall som han ikke rakk å hoppe tilbake tidsnok på. Det som kunne blitt en utboksing ble kun et flyktig treff videre i eget nett. Uten en glipp av målvakta kunne vi fort returnert til London med ett poeng. Et urettferdig et, likefullt et viktig et. Men om sant skal skrives fortjente vi ingen poeng. Vi spiller tregt mot et intenst hjemmelag som ikke lar oss være i fred noe sted på banen, vi taper forstås  duellene.

Warburton tok selvkritikk etter kampen. Han trodde at de samme spillerne som slo Blackpool, minimum skulle kjempe jevnt med Blackburn. Han må ha glemt at spillere må ha omlag 72 timers hvile fra èn kamp til den neste. Det ble en del timer færre ettersom kampen på Ewood Park begynte tidlig. Og spillerne som avgjorde forrige onsdag, Amos og Thomas, burde vært høyaktuelle nå lørdag. 

Høydepunktet var ellers når McCallum kom innpå. Han blir viktig utover våren. Dieng sin skade var foruten selve tapet, dagens minus. Hvor lenge han blir ute er foreløpig uvisst. 
Nå står Cardiff for tur. De tar bussen til KPFS i dag. Cardiff er nummer 20 med 10-8-16 og 40-54. I januar og starten av februar hadde de noen gode resultater, det fordi 4 nye spillere ankom og laget fikk ny giv. På bortebane har de 5-4-8 som altså er bedre enn hjemme. Og det ble det en uavgjort og to tap på de 3 siste kampene. Jeg synes det oppsummerer sesongen under ett for waliserne. MEN Obs! De to siste tapene har kommet mot formlagene i Championship, Huddersfield og Fulham, begge med ett mål. Så møtte Bluebirds et annet lag i en ennå verre situasjon, Derby, tirsdag kveld. Da slo de til med seier 1-0 hjemme. Kampen inneholdt en del store sjanser til begge lag, hvor hjemmelaget hadde de største. Men måten de slapp til geitebukkene på, skaper håp for oss!

Manager er nå som i forrige møte, Steve Morison. Han spiller normalt med eks`n vår Smithies aller bakerst. Foran seg han et godt og interessant forsvar. 4 av disse spillerne har skåret henholdsvis 3-3-3-5 mål. Hvor mange mål har andre sitt forsvar skåret underveis? Tja, si det... Dog har de sluppet inn 54 mål. Midtbanen er mindre spennende hvor kun tre mann har 3 mål hver, ellers er det smalhans for de andre. Det hjelper ikke hva du heter og hvor mange kamper du har spilt, om du ikke produserer foran mål. Spissene da?  19-åringen Colvil og Moore har 5 hver.

QPR og Cardiff har hatt ekstremt mange spillere felles, pluss Warnock som manager, i moderne tid. Per i dag er Smithies, Hugill, Adomah, Sanderson og Marshall "utvekslingsstudenter". Fra før var Connolly, Hoilett, Tommy Smith, Bothroyd, Caulker og Mutch felles spullere. Just for the record!

Fra sjukestua vår meldes det at Dieng ikke blir klar av lårskaden. Marshall blir igjen god å ha - regner dermed at han ikke dummer seg ut igjen. Hans reserve igjen, blir unggutten Murphy Maloney. Både Archer og Walsh er som kjent fortsatt ute. Mye tyder på at Dykes er tilbake. Så får vi se om timene fram mot kampstart bringer flere skader fram i dagslys. Blant blåfuggla er det seint fredag kveld ukjent om noen må sitte på tribunen. 

Jeg har en bedre følelse foran denne kampen enn mot både Hull og Blackburn. Ser for meg at vi gjentar motsatt oppgjør, da vi vant 1-0 i Wales. Alternativt 2-1.
Forøvrig: THERE`S JUST ONE UKRAINE!