Av STEINAR SÆTHER 

Så kom Frelsesarmèen i form av èn enkelt person. Plutselig var vi såpass gode at vi vant igjen, det borte mot Luton. 2-0, og det første av frelseren sjøl, Charlie Austin. Var det et blaff eller vil han ha stor betydning i kamp etter kamp fram til og med aller siste kamp? Han kan som alle andre bli skada for et ukjent antall kamper. Vi må som alltid telle opp målene og poengene til slutt. 

Kamp i vest i kveld. Cardiff venter med lengsel og smerte på å slå oss. De av supporterne våre som kunne tenkt seg å se kampen fra tribunen (hvem kunne ikke det...), og kanskje hadde reist noen timer tidligere - hva burde de vite om denne walisiske byen?

Byen Cardiff er hovedstaden i Wales og ligger helt sør, på samme kystlinje som f. eks Swansea. Innerst i samme bukt ligger for øvrig Bristol (og Bath) på den engelske sida. Navnet Cardiff i sin britiske form betyr "fortet ved elva Taff", i sin walisiske form derimot betyr den "fortet bygd av Didius", altså oppkalt etter han som får æren av å ha bygd fortet. Denne byen oppsto tidlig på 1000-tallet etter kun å ha vært et fort, og det var angrep fra vikinger som gjorde at folk søkte sammen i og rundt fortet - som også handler om nevnte Swansea lenger vest sin opprinnelse. Det var ikke før tidlig på 1900-tallet at landsbyen vokste seg stor (nr. 13 i Storbritannia), da Cardiff ganske plutselig blei utskipingshavn for den store kulldrifta i Wales. I dag huser byen Millennium Stadium, Englands nasjonalanlegg for fotball etter at gamle Wembley blei revet. Etter at nye Wembley ble bygd, er den statusen borte, og det ser ikke ut som myndighetene har noen definert plan for anlegget. Klubben spiller nå på Cardiff City Stadium. Byen fikk etter vikingtida en norsk kirke, det er altså sannsynlig at noen vikinger slo seg ned, i den gang da, landsbyen. I dag er dette bygget et kunstsenter.

Før kampen i kveld er Cardiff nummer 15 kun 5 poeng foran oss. Tallene sier 8-5-10 og 30-27. Vi ramla for øvrig ned til en 20. plass etter kampene i går kveld. Spillergruppa er foreløpig ikke endra, så de viktigste spillerne er fortsatt Smithies, Hoilett, Morrison, Nelson, Ralls, Ojo og Moore (toppskårer med 8 stk).

Bluebirds har vært særs periodiske denne sesongen. F. eks hadde de 6-0-1 i desember, etter det 0-0-4. Manager Neil Harris har dermed noe å bryne seg på for å snu trenden igjen. Det er forresten ikke så ofte at klubber har lange perioder med så "strake" resultater, så når som helst vil ting endre seg til det bedre. La oss krysse fingrene for at de venter til neste kamp... 

I ei seng på hospitalet har Bluebirds kun et par spillere. Vi har Bright ute, kanskje for godt hvis QPR kommer til enighet med Fenerbahce om en overgang allerede nå. Det står om £750 000 pund. Masterson trenger mer kjøtt på kroppen og er på utlån sammen med blant annet Barnes og Oteh. Våre to faste er skada mens Wallace og Kakay kan være klare. Og så klart de Wijs!

Selv om Bright ikke spiller i kveld er jeg optimist. Cardiff er ikke uslåelige (vi vant 3-2 hjemme!) og vi har fått ny glød i laget med Austin og nettopp de Wijs. Tror sterkt på at vi skårer det avgjørende målet og vinner 2-1.