Av STEINAR SÆTHER 

Når de svarte kattene utligna til 1-1 onsdag tenkte jeg "hva var det jeg sa". Men det blei ikke den tyngste veien ut, den med ekstraomganger og straffer - som også kunne sendt oss videre med god straffeskyting, vi ramla ut på best mulig vis. Men spillet vi viste var oppløftende, og det var viktig for seriespillet framover. Vi har mye å hente inn!

Birmingham med Gary Rowett og hans taktstokk har orkestrert seg opp på en flott femteplass. Det har skjedd gjennom godt organsisert forsvarsspill, laget har kun seks innslupne mål. Ti stykker i riktig nett illustrerer jevne kamper, tallene sier 4-3-1. 

Blues har noen flotte skalper nylig: Sheffield Wednesday, Norwich og Fulham  - med en U borte i Reading innimellom. Vår form er rake motsetningen. Etter to innledende seiere har vi spilt 1-1-4, og 0-6 hjemme sist var ille! 

Rowetts mannskap inneholder ikke de største stjernene i championship og lommeboka er heller tynn. I mål pleier Kuszczak å spille, i hans skadefravær over foreløpig to kamper har Legzdins stått bra. Forsvaret er fire mann: Grounds, Shotton, Morrison og amerikaneren Spector. Kun èn mann utenom har fått noen minutter spilletid. Midtbanen er hardtarbeidende og kompakt. Davis og Maghoma har spilt samtlige minutter, andre med mye spilletid er Cotterill, Kieftenbeld og Adams. Fremst Donaldson gjort seg mest bemerka med sine 4 mål mens hele fem andre har vært hjelpesvenner.

På skadefronten er altså målvakta Kuszczak ute, det samme er Tesche på midtbanen. Aller viktigst er allikevel Donaldsons potensielle fravær. Vår vanlige firling er ute, seint fredag kveld er det ikke nevnt andre navn.

Så litt statistikk: QPR har 4-0-1 på de fem siste møtene med blues, og i alle seirene har vi holdt nullen. Tapet kom i fjor borte 2-1. Blues har ikke, om vi også regner med forrige sesong, tapt på sju bortekamper (3-4-0). Og vi har fortsatt ikke skåra etter vanlig spill....

Å spå utfallet av QPR sine kamper har vist seg nesten umulig. Kampen mot Blues er vel for en helgarderingskamp å regne. Jeg trur kampen får en vinner og at vinnerlaget skårer seint 1-0. Hvem? Ingen overraskelse om det blir bortelaget og at vi trenger nye toner, f.eks blues for the rangers i 2/4-takt.