AV STEINAR SÆTHER

Etter Bolton-kampen valgte jeg å se kampen i to bolker. De 10 første minuttene som var rævva forsvarsmessig, og vi blei premiert med to baklengs mot et lag som hadde lagd nettsus en eneste gang til da. Dernest de neste drøye 80 minuttene som vi vant med solide 4-1. To av disse fire måla var endog av den vakre sorten! Og godt var det å se JET dælje inn en dobbel, plutselig savna vi ikke Charlie så mye som vi trudde. Vi fortsetter å skåre mål, flere enn alle de andre. Det vi alle savner er altså smultringene bakover. Det har sjølsagt Ramsey hatt fokus på i landslagspausa. Hjelper det?

Birminghams tredje beste klubb ledes av Gary Rowett, blant annet med mye spilletid i samme klubb for x antall år sida. Ganske fin start på sesongen og de innehar fjerdeplassen 3 poeng foran oss som er nummer 11. De klatra en rekke plasser de to siste serierundene før pausa hvor de etter tur slo Brentford og Leeds, begge borte fra St. Andrews, begge seirene var på 2-0. Kampen før det, hjemme, var derimot ingen spektakulær hendelse. 0-2 for Rotherham er skjelden det. Alt i alt har det, fjerdeplassen til tross, vært ujevnt. De to siste kampene oppsummerte til en viss grad sesongen til nå, gode borte (3-2-0 og 9-3) mens det hjemme har blitt 2-1-2 og 7-7.

En del spennende spillere har han, Rowett - ta målvakta Kuszczak med fortid i Man Utd og WBA. Står som en påle nå, beveger seg om han må. Rowett har spilt inn en fast forsvarsfirer hvorav de har spilt hhv 9 og 10 kamper hver. På midten har 5 mann spilt minimum 9 kamper - og! - av disse har 5 skåra 2 mål hver. Fremst er det Donaldson som utgjør en trussel med sine 4 mål. Jeg har kun nevnt to spillere ved navn, de andre er mer ukjente oppe i divisjonssystemet. Og jeg legger merke til at både egne fans samt media i Birmingham er overraska over den høye plasseringen. Det kan tyde på at de kanskje ikke ender inne i sluttspillssonen i mai måned, samtidig veit vi at hver eneste sesong er det ett eller to lag som får en flyt de ikke kommer ut av. Brighton og Birmingham kan være årets to.

Lite skader hos hjemmelaget. Kun Cotterill er sikkert ute. Shinnie og Gray er allerede tilbake etter skader pådratt seg i siste seriekamp før pausa. Sånn skadeflaks har ikke vi hatt. Mackie og Austin er fortsatt ute, hvor Yun er forblir litt usikkert. Sandro må være valgbar nå om treningene viser at han duger fysisk. Apropos fysisk, Rowett har etter sin ankomst satt fokus på nettopp det og mannskapet er blant de aller best trente i championship. Spillet er ikke alltid like vakkert men kraftfullt er det!

Litt for statistikerne blant oss: Vi har slått Blues de tre siste gangene (2h, 1b) men på de siste 7 på St. Andrews har hjemmelaget 5-1-1. Legg merke til at Blues starter kampene godt, kun èn gang har de vært under ved pause. Vi starter jo rævva men er det laget som oftest har henta poeng, både ett og tre, fra underlege. Sju ganger har vi klart det!

Om jeg skal tenke tippekupong er halvgarderingen HB nærmest. Klarer forsvar og midtbane å stå i mot første halvdelen skal sjansene være gode for 3 poeng. Men med så mye tull fra start av i kampene er jeg i tvil. Enten 2-1 til Blues eller 2-0 til oss. Skjønner?