Av STIAN KARLSEN

Redknapp valgte 4-4-2 (4-4-1-1) på hjemmebane mot Bolton.

Noen bytter måtte gjøres fra sist da både Onuoha, Barton og Simpson var utilgjengelige.

I forsvaret tok Assou-Ekotto høyrebacken og Traore fikk endelig spille fra start på vnestre. Midtstoppere var Dunne og Hill, og som vanlig var det Green som styrte skuta bakerst.

På midtbanen var alt som forventet da Barton manglet. Kranjcar, Carroll, Henry og Phillips med kroaten ytterst venstre og Phillips på høyre. På topp fikk vi igjen se Austin og Johnson prøve seg sammen.

Kjedelig første halvtime
Den første halvtimen forbigår vi nesten i stillhet. Størst hjertehopp var det da Charlie Austin gikk i bakken med vondt i skuldra, men han kom seg på beina igjen til stor lettelse.QPR hadde mesteparten av spillet, de brettet ut spillet og kom til endel innlegg fra kant, men det oppstod aldri farligheter i andre enden av innlegget.

Bolton, i sine oransje bortedrakter, spilte mer direkte sentralt og kom til flere skuddmuligheter, mest på grunn av slurvete forsvarsspill hos QPR. Virkelig farlig ble det likevel ikke før 32 minutter da det smalt i tverrliggeren bak Rob Green etter kanonskudd fra Craig Davies på hjørnet av sekstenmeteren. Der var vi heldige...igjen!

Ledelse!
Fem minutter senere viste Phillips og Austin hva de er gode for. Etter fint QPR-spill kom Phillips i god posisjon for både skudd og innlegg. Silkefoten valgte innlegget og kong Charlie var på rett plass, på bakre stolpe, og styrte ballen tilbake og utagbart inn til 1-0 fra 7-8 meter.

Tom Carroll var nær scoring da han satte fart og skøt fra 20 meter langt inne i overtiden av den første omgangen (det ble lagt til 7 minutter pga en tidlig skade på Boltonspiller)

Overraskende målscorer
Fem minutter inn i den andre omgangen kom dagens defintivt største sjokk. Karl Henry står i returrommet på en corner, og på halvvolley klinker han en dårlig klarering ned i hjørnet til 2-0. En vakker scoring og hans første mål på tre år!

2-0 var langt i overkant av hva man kunne forvente ut fra banespill og sjanser. Etter scoring nummer to hadde hjemmelaget god kontroll på begivenhetene en lang stund. Austin og Kranjcar fikk seg velfortjent hvile og ble byttet ut til fordel for Zamora og Wright Phillips.

Ikke nullen denne gangen heller
Tendensen de senere kampene er at vi har begynt å slippe inn mål i hver kamp. Det var også tilfelle denne kvelden. Etter å ha kontrollert begivenhetene så kunne man se at forsvarsspillet ble stadig mer slurvete og nonchalant. Det utnyttet Jay Spearing fem minutter før full tid da han skøt fra sekstenmeteren via Dunne(?) og inn bak en utspilt, forbannet og oppgitt Robert Green. Vi måtte altså skape spenning igjen...

De siste minuttene virket urimelige lange, men tilslutt blåste dommeren av oppgjøret og vi kunne innkassere tre poeng. Deilig, fortjent eller ei!

Vi skal være glad at motstanden ikke var større enn Bolton, for bortelaget var virkelig et traurig syn. Ineffektive og uinspirerte. Det virket nesten som de hadde tapt kampen allerede før kampen var igang.

Leicester vant og Burnley avga poeng
Status i toppen er at Leicester fremdeles er veldig godtgående, men det positive er at Burnley (motstander lørdag) gir bort poeng igjen. Slår vi Burnley på lørdag så er en behagelig luke ned et faktum.