Av STEINAR SÆTHER

Det er særlig to ting jeg husker fra kampen mot Fulham. Min egen lammelse da hjemmelaget tok ledelsen etter 4 fattige minutter, som kom som en konsekvens av at våre egne forsvarere noen få steg unna spissen som skåra, var handlingslammede. Min lammelse gikk over i oppgitthet. Våre spillere forblei handlingslamma kampen ut, med unntak av en herlig sekvens ikke lenge etter ledermålet. Det andre jeg husker er de gjentagende nærbildene av en Chris Ramsey som ikke trur sine egne øyne. "Det var ikke dette vi har trent på, hva er`e dere driver med..?" 

Jeg er ikke en av dem som skal sparke Ramsey. Jeg er faktisk villig til å la ham lede laget vårt sesongen ut så sant ikke alt går på trynet underveis. Men det er jeg ikke redd for. Jeg mener bestemt at vi har det beste mannskapet spiller for spiller i championship og at resultatene kommer etter hvert. Når SH kommer i postkassa vil dere se at jeg har QPR på førsteplass - og det er tippa med hjertet. For jeg er fullstendig klar over at når hele 30 spillere skifter klubb (16 ut, 14 inn) så tar det tid å skape riktige relasjoner de nye spillerne i mellom. Jeg er en tålmodig 50-åring, og om vi ikke oppnår opprykk denne sesongen lever jeg superfint med det!

Så Trotters! Under veiledning av Neil Lennon har de ikke prestert bedre enn en 1-5-3 og 6-12, noe som gir en utrygg 21.plass. Det gir kun 8 poeng må vite, og vi leser jo lett at de skårer lite og slipper inn marginalt mer. Sikkerhet først kan det se ut som, plasseringen tilsier at det ikke har lykkes. Nå vil jo det åpne seg utover høsten enten Lennon vil eller ikke og det er da vi får se om de faktisk har noe poengfangst (som gjerne kommer av skårede mål) å bidra med. Jeg trur bestemt det blir kamp mot nedrykk denne sesongen - om da ikke Lennon fikser noen flere virkelige gullån.

At denne divisjonen er uforutsigbar understøttes av følgende: Bolton slår Wolves hjemme, som vi slår borte, som banker Fulham borte, som vi taper stort for sist helg. Værsågod, bli gæ`ærn! 

Lennon har ikke et godt mannskap. Joda, det fins flere kjente navn fra nest høyeste nivå men det i seg sjøl er jo ikke godt nok, for det er navn som tidligere aldri slo skikkelig til i PL-klubbene. Målvakta Ben Amos, forsvarerne David Wheater og Dean Moxey, midtbanespillerne Neil Dans, Darren Pratley, Jay Spearing, Liam Trotter og drivkrafta Mark Davies, angriperne Stuart Dobbie og Gary Madine. Da har jeg bevisst unnlatt å nevne den eneste med stjernestatus, Emile Heskey. Litt til og fra med skader men totalt 8 opptredener og null mål.

Når det gjelder skader og slikt har Bolton 3 mann tilbake etter suspensjoner og skader, to mann er fortsatt ute. Vi har fått Austin og (sjølsagt) Mackie skada. De kan da spille kort med Traorè ei stund..? Fer er beviselig tilbake, Sandro er nok aktuell for benken, Yun nærmer seg benken, Polter ikke langt unna han heller. 

JET må få sjansen nå. Om han ikke spiller fra start er benken det eneste rettferdige. Den eller de som holder ham ute kan være Chery - at han får spissplassen fra start kan være et sjakktrekk, mens Fer overtar hans plass på midten. Kan også være en mulighet i å plassere Fer sammen med Tozser i det bakre midtbaneleddet mens Phillips, Chery og Luongo utgjør trioen bak JET. Vi snakker altså fortsatt 4-2-3-1. I 4-4-2 kan Chery spille sammen med JET lengst framme mens de andre utgjør midtbanefireren. Kan Hall få plassen til Angella eller vil Ramsey samkjøre han og Onuoha enda mer? Det ene like sannsynlig som det andre.

Bolton er litt baktunge når de spiller 4-5-1, ergo er det kontringer de foretrekker på bortebane. Suksess? Nei, så langt i fra! Tallene borte fra Macron Stadium er 0-1-3 og 1-8.

QPR vant forrige dobbeltmøte. Før det igjen var det såpass kleint at det ikke nevnes. At Ramsey og gutta er revansjesugne tviler jeg ikke på. Om de vinner kampen er jeg litt mindre sikker på. HU på en tippekupong høres fornuftig ut. 1-1 eller mye bedre 1-0, virker som gode tips. Bolton kan være en passe motstander akkurat nå. Presterer vi som forrige fredag taper vi for alle!

God kamp U R`sssssssssssss!