AV STEINAR SÆTHER

I artikkelen min for to dager sida som omhandla førsteomgangene, brukte jeg uttrykket "drepende kjedelig" om hvor spennende vi var å se på før pause, især på bortebane. Nå tar jeg dette litt videre og konkluderer med at det skåres aller minst i QPR sine kamper i championship. Vi er nede på 1,68 mål i snitt for og i mot og det er langt bak nestjumboene Charlton med 2,05.

Fire maks og tre målløse
Vår mest målrike kamp var 2-2 borte mot Millwall. Ikke overraskende er vi ett av tre lag som har vært involvert i tre målløse kamper. De to andre er Blackburn og Brighton, som vi altså har unnagjort to målløse hjemmekamper mot allerede. Overraskende...

McClarens Derby på topp
I andre enden av underholdningstabellen finner vi McClarens villstyrige geitebukker som ikke bare brøyter rydning i første omgang, de fullfører kampene. Det gir et underholdende snitt på hele 3,47! Litt deilig å tenke på at vi slo geitebukkene 2-1 på Loftus Road!
Geitebukkene er for øvrig sammen med Ipswich de eneste lagene som har vært involvert i en kamp inneholdende åtte mål (4-4). Underforstått mot hverandre. Derby har til nå, sammen med hele sju andre lag, ikke opplevd en målløs kamp til nå i høst.

2-1 mest vanlig
Tre andre lag som kan være underholdende å se på, like mye fordi de er slepphendte baklengs, er Bournemouth, Millwall og Middlesbrough med 3,16 i snitt i kampene. Overvurderte Watford er det siste laget på tre mål eller mer. Tre mål som i Derby-kampen vår, er det mest vanlige antall mål i kampene. 54 kamper har etter 19 serierunder endt med dette antallet mens 52 har endt med to mål. 49 kamper har stoppa med ett eneste mål.

Opprykksjagerne
De virkelige ekspertene på tremålskamper er reveflokken. Hele elleve av nitten kamper har stoppa der og da renner det meg i hu alle 2-1 kampene deres, som igjen gjør at de er åpenbare kandidater til opprykk. Om ei drøy uke skal vi møte disse revene hjemme. 2-1 til oss er et mulig tips... Det foreløpig tredje laget i tetstriden, Burnley, er ikke voldsomt underholdende heller. Snittallet deres er på 2,26 er nittende best eller sjette dårligst om du vil. Det går i to og tre mål der i gården.

Som dere ser har statistikker som denne og halvtidstabellen lite å si for en ordinær sluttabell. Vi kan hende forblir møkka kjedelige og rykker opp på det. "Boring Arsenal" var et velbrukt begrep på den klubben for en del år sida, og vi kan fort overta det begrepet. men samma det bare vi rykker opp :-)