Av STIAN KARLSEN

Et nytt tap, denne gangen i Leeds, har sendt oss ned til en 14. plass. Vi kan snakke om ufortjent etter spill og sjanser, eller tvilsomme dommeravgjørelser, men til sjuende og sist får en som fortjent. 1-2 er et "hederlig" tap og ikke bedre enn det. Vi slipper inn for mye mål igjen og skårer for lite framover, ferdig snakka!

Har vi krutt nok til å ta oss av en stor opprykkskandidat? Middlesbrough tar den lange turen ned til oss denne lørdagen med formål å gjenvinne seiersformelen. Laget er helt i skorpa til å bryte gjennom til en direkte opprykksplass men mangler akkurat nå det siste lille for å gjøre det. 

Boro er før kampstart nummer 6 med 9-9-3 og 23-14. Tallene er sterke, likevel mangler det noe essensielt, nemlig antall mål framover. Vi med vår mangel på skarpe avslutninger har altså skåra 2 flere. Boro redder plassen der oppe på et bunnsolid forsvarsspill. 

Manager Tony Pulis har ei god spillergruppe, så god at jeg ved seriestart plasserte dem på andre direkte opprykksplass, nest etter Aston Villa - som har slitt fram til for litt sida da Steve Bruce fikk sparken.

Målvakt har hele tida vært irske Randolph. Foran seg har Flint og Friend spilt samfulle minutter, mens Ayala og Shotton har 14 kamper hver. Batth og McQueen har spilt resten. Ergo har kun 6 spillere bekledd disse ulike posisjonene. Midtbanen består av Howson, Clayton og Downing med de fleste spilleminuttene. Besic og Fry er også mye brukt. I front er utvilsomt Assombalonga stjerna, han har 6 mål i høst. Med seg har han ofte danske Braithwait eller Hugill, begge har 3 mål så langt. Spørsmålet er om disse tre blir brukt riktig av Pulis?

Sånn det ser ut seint fredag kveld må Pulis unnvære tre spillere, ingen av dem uerstattelige. McClaren har også minst 3 spillere ute. Det er Cameron som fikk en stygg skade på Elland Road, Rangel fikk også en skade i den kampen, Hall sliter igjen og Hemed kan være en fjerde på slitelista. Wells blir trolig klar.

Boro har ikke tapt på seks bortekamper og tallene på reis fra Riverside er høyst spiselige 4-5-1 og 12-7. Vi har tapt de fire siste for Boro hvorav tre av dem med tre innslupne mål. 

I mine øyne er bortelaget favoritter. At vi har en fin evne til å spille godt og vinne mot potensielt gode motstandere rokker ikke ved det. Trur ikke vi ryker med mye her, 0-1 høres sannsynlig ut, begge lag sliter med å skåre, Boro med å slippe inn mål. Dog som alltid når pessimismen råder, jeg tar gjerne feil ;-)