Av STIAN KARLSEN

Det nærmer oss ferie, og det er mulig å registrere dette også på banen. At spillerne nå har behov for en pust i bakken er ikke vanskelig og forstå.  Det gjør ingenting at Stoke er enda litt mer klar for å ferdigstille sesongen enn oss. Ingen av lagene hadde spesielt mye å spille for. 

Warburton var ikke tilstede i Stoke på grunn av en kneoperasjon. Han hadde nok likevel noen ord med i laguttaket som assistent Eustace presenterte uansett. De elleve utvalgte på lørdag var: Dieng, Kakay, De Wijs, Barbet, Dickie, Wallace, Johansen, Chair, Willock, Austin, Dykes

Det var en jevnspilt kamp totalt sett, men QPR ville litt mer enn hjemmelaget i avgjørende situasjoner. 

0-1
Som for eksempel da QPR tok ledelesen etter drøye kvarteret. Lyndon Dykes kjemper knallhardt og vinner ballen når Stoke er på vei fremover. Spissmakker Austin har lest situasjonen og er på hugget når Dykes spiller ham gjennom. Fra 16 meter uten press er det får spillere som er bedre enn Austin. Han banker ballen forbi keeper Davies uten og nøle ett hundredel. 

Det var ikke veldig mye å skrive hjem om ellers i den første omgangen. Stoke ikke helt ufarlige, Dieng (med tabben sist) ikke like trygg som han har vært tidligere i sesongen. Stefan Johansen var den på banen som hadde best oversikt og kontroll på hva som foregikk mellom 16-meterne, og styrte stort sett dette oppgjøret.  Skulle et lag lede med ett mål til pause så var det QPR. 0-1 var helt greit. 

0-2
 Utover i den andre omgangen så var det ikke så mye Stoke hadde å tilby. Vi ville trygge tre poeng og tok Austin av banen etter drøye timen og erstattet ham med Sam Field. 

Drøyt halvveis i omgangen skulle dagens høydepunkt åpenbare seg. Denne er lettere å se enn beskrives:Trygghet
Etter 0-2 var det kun en transportetappe inn til tre poeng. Stoke hadde ikke hverken motivasjon, tid eller kvalitet til å komme tilbake i dette oppgjøret. 

Banens beste, Stefan Johansen, gikk av banen med en liten skade 10 minutter før full tid erstattet av Bettache. Seier 2-0 i Stoke er sterke saker, og QPR har faktisk vært strålende på bortebane etter nyttår. Står med statistikken 7-2-3 på bortebane i denne perioden. 
Kun en kamp gjenstår, hjemme mot Luton, og QPR kommer til å havne et sted mellom 8-11 plass. 

Det er bedre enn mange tippet før sesongen, og intet annet enn utrolig når man ser på status til jul... 

 

U R´sss

Stoke-QPR 0-2 (0-1)
Mål:
Austin (16), Kakay (70)