Av STEINAR SÆTHER

Mye blei skrevet om kampen mot Man City for to uker sida, førti prosent om en levende og energisk kamp med store sjanser til begge lag, fire mål likt fordelt, de resterende handla om en dommertrio hvis mengde pepper de fikk ikke sto i stil med prestasjonen. Feilfritt var det såvisst ikke, men kampen var vanskelig nok å dømme fra sofaen. Kanskje vi alle hadde godt av ei landslagspause...

Vi reiser nordover og østover, ikke langt fra grensa hvor nesten halvparten av innbyggerne på andre sida ville løsrive seg fra bl.a Newcastle en 30 punds drosjetur sørover. 

Vi - jeg var altså en av dem - som tenkte at i år får den sovende giganten enda større problemer med å holde Tyne, og championship, fra skinnet, tar foreløpig feil. Ikke for det, jeg trudde aldri på nedrykk men at redningsvest var nødvendig. Starten på sesongen så da også sånn ut. Manager Alan Pardew var på vei ut døra etter hver eneste kamp. Plutselig snudde trenden. 

På de seks siste kampene, ligacupen mot Man City inkludert, har Toon som de bl.a kalles (Skjærene er det andre navnet), fem seiere og en eneste U! Står respekt av denne rekka. Bare Chelsea og Southampton er i bedre form. Litt slem går det dog an å være; disse seirene har vært mot potensielt gode lag men som i denne perioden har framstått som ustabile i prestasjonene. Jeg snakker om Spurs, Liverpool, Man City - jeg legger til Leicester, West Bromwich, Swansea. Forresten, da må jeg videre legge til at vi tapte for de to første, klarte U mot Man City mens de tre siste kan vi bare fantasere om...

Det råder en viss bekymring over skadesituasjonen på St. Andrews. Pardew Hospital klarer fint å stille et 7`erlag med et par reserver attpå. De fleste er navn du kunne sett i førsteoppstillinga. Det må da også sies at de gjenværende har hår på brøstet og klarer seg bra. For vår del er Mutch kampklar og da er det kun superuheldige Faurlin og Rio som ikke er aktuelle lørdag. Og vår gamle følgetong da, Adel Taarabt, han er fortsatt ikke "fit". Synd for han sånn som vi framstår nå.

WE ARE PREMIER LEAGUE, SAY WE ARE PREMIER LEAGUE! Om jeg skal tillate meg å gjendikte dette til f.eks norsk, må det bli noe sånt som at vi nå er fullt på høyde fysisk med alle de andre på samme nivå. Så da gjenstår det bare å plukke poeng framover. Så klart Austin er en del av det ønsket, den planen. Mens mange vil ha ham på landslaget er jeg langt mer ego; jeg vil ikke ha ham skada tilbake. Flere av Pardews elever på 7`erlaget var på landslagsoppdrag. Say no more!

Toon ligger nå plassert som nummer 8 med 16 poeng, som er dobbelt så mange poeng som vi har der nede på nest siste plass. Totalt har Toon 4-4-3 og er to mål i minus, hjemme har de oppnådd 2-2-1 og 7-7, altså ikke uovervinnelige, men de tre siste der oppe sier 2-1-0. Vi har vært tragiske borte sjøl om det står en viss respekt av prestasjonene bak 1-2 for både Southampton og Chelsea. 0-0-5 og 2-14 er overlevelsesmessig tragisk! 

Lagene i mellom leder Toon 4-1-1 i "moderne tider". Resultatene viser at det kun blir ettmålsseiere, og jeg trur vi er omtrent der igjen. Jeg har en magefølelse av at vi ikke taper kampen men at vi må nøye oss med en U. 1-1 eller 2-2, mål blir det!