Av: EMIL FJELD OLSEN

Festdagen Boxing Day ble avsluttet med London-derby på Emirates, det ble spenning til siste spark på ballen.

De elleve som skulle overraske ser du på bildet til høyre. Harry gikk tilbake til 5-3-2 og da var selvfølgelig også Rio tilbake i midtforsvaret, for første gang siden 4. oktober. Det var også han som fikk kapteinsbåndet, Barton måtte stå over med en hamstringskade. Dunne sto også over uten at det har blitt bekreftet noen skade der, litt for tøft juleprogram for det eldrene iren kanskje. Yun måtte også stå over etter smellen han fikk mot WBA.

Green avverget ny marerittstart
Åtte minutter fotball var spilt på Emirates når Traore klønete takler Sanchez på vei ut av feltet, straffen er soleklar. Heldigvis har ikke Sanchez lært at den som skaffer straffen, ikke skal ta den. Selv om straffen er av den svake sorten skal Green ha kred for at han redder den. Veldig viktig å ikke slippe inn enda en "rett i fleisen-scoring".

Arsenal-dominans
I første omgang var Arsenal flere hakk bedre, men uten å skape de helt store sjansene. Og et lite håp ble tent da Green vartet opp med nok en god redning på et frispark fra Giroud.

Det veldig vage lyset ble slukket 5 minutter senere da Sanchez fikk stå helt alene i boksen. Fryktelig markering av Traore som på dette tidspunktet virket påvirka av et innlegg han fikk i planeten kun minutter tidligere.

Omgangen gikk som forventet og pause-ledelsen til gunnersa var helt fortjent. Bakover syns jeg vi virket ganske bra, offensivt ble det derimot skapt absolutt ingenting. Første omgang ble spilt uten at jeg kan registrere noe som kan ligne en målsjans.

Fransk hodemisting tente nytt håp
2. omgang er ikke veldig gammel når Giroud føler han får en dytt i ryggen av Onuaha. Reaksjonen er av den voldsomme sorten, franskmannen går rett opp i ansiktet og "skaller til" Onuaha. Hendelsen skjer rett foran Atkinson som er nødt til å vise ut Giroud.

Redknapp ser også at dette er det mulig å utnytte, 10 minutter senere setter han innpå Hoilett og Fer for Traore og Henry. Offensive bytter altså, skal vi snu dette da?

Dobling
Nevnte innbyttere hadde ikke rukket å sette preg på kampen da det som ikke skal skje skjer. Sanchez er dyktig når han tar seg forbi et par av våre før han legger den til rette for Rosicky som breisider den bak Green. Litt svakt keeperspill der? Klar over at den går via Caulker.

Etter målet fikk byttene vise seg fram og kampbildet ble snudd på hode, vi tok over initiativet og spesielt Hoilett var frisk i dag.

Nummer 12
Det var selvfølgelig Hoilett som var i sentrum når Atkinson for andre gang pekte på straffemerket. Og når den første straffen var av den soleklare sorten var denne det stikk motsatte. Hoilett utfordrer Arsenals back som helt klart er på ball før canadieren går i bakken, straffen er uansett gitt. Austin tar fart og det er ingen tvil, steinhardt midt i mål. Oppe i 12 goaler nå Charlie.

Etter målet fortsatte trykket og Hoilett skapte sjanse etter sjanse fra sin vingposisjon. Til tider viste vi rett og slett hjemmeform, pumpa inn mann i boks. 

På overtid ble det igjen ropt på straffe. Fer er dyktig når han legger inn mot Zamora som blir hindret av en Arsenal-forsvarer, lukter mer straffe av den situasjonen enn den som ble gitt. 

Straffen blir altså ikke gitt, og Arsenal drar seieren i land. Kampen avsluttes med et litt optimistisk frispark av Kranjcar.

Positiv bortekamp
Selv om det ble tap i dag også, viser laget at når bortepoengene skal telles opp i mai vil det ikke stå 0. Forsvarsfemmeren syns jeg fungerte bra, spesielt morsomt var det å se Rio tilbake, som i min bok gjorde sin beste kamp for oss.

Når det gjelder Hoilett og Fer syns jeg begge gjorde seg fortjent til en start i overimorra. Selv om førstnevnte varierer ekstremt med prestasjonene.

Arsenal-QPR 2-1 (1-0)
Mål: 
Sanchez(37), Rosicky(65), Austin(Str. 79)