Av STIAN KARLSEN

Det var duket for opprykksdramatikk på The Hawthornes onsdag kveld. QPR gjorde sin andel for at dramaet skulle bli så stort som mulig og ga Brentford gullbilletten. Brentford klarte ikke ta vare på den muligheten og kan kun klandre seg selv. Helt perfekt for oss?! 

Laguttaket til Warburton bar ikke preg av et lag som hadde tenkt til å legge seg. Han valgte å stille med sine presumptivt 11 beste menn i en 4-2-3-1 formasjon. Joe Lumley har hatt tillit mellom stengene i siste del av sesongen, og fortsatte også i siste match. At fireren bak var den samme som mot Millwall var heller ikke overraskende tross tre baklengs. Manning og Kakay på backene med Barbet og Masterson som stoppere. Dominic Ball og Geoff Cameron som vanlig ryddegutter på midten med trioen Eze, Amos og Osayi-Samuel foran seg. Bright ble ikke «belgisk» i denne omgangen... 

Ilias Chair på topp vitnet om at QPR garantert ikke kom til å slå mye langballer.

22 WBA lag.jpeg

WBA=Premier League kvalitet
Hjemmelaget har denne sesongen levert varene. Manager Slaven Bilic har hatt press på seg, men har hentet inn brikkene som har sørget for at opprykket kom på plass. Blant brikkene finner vi «vår egen» Darnell Furlong i startelleveren, samt Charlie Austin og Matt Phillips på benken. De to sistnevnte har feiret opprykk til Premier League før, på Bobby Zamora-day i 2014. Den gagnen som QPR-spillere. 

WBA begynte matchen best. Premissene var klare. Med seier så var opprykket klart uansett hva andre lag foretok seg. Uavgjort ville gi Brentford muligheten til å passere, mens det ved tap ville gi en mulighet til Fulham også... 

I løpet av det første kvarteret hadde hjemmelaget godt trykk på QPR. DIangana kunne gitt de ledelsen allerede etter frem minutter, men en våken Lumley hindret scoring. Like etter  hadde Robinson en glimrende heading som gikk like utenfor stengene, og da kvarteret ble passert så hadde også Sawyers testet skuddfoten med corner som resultat etter redning fra Lumley. 

Sakte men sikkert...
QPR kom etterhvert til hektene, og skulle faktisk ta en litt ufortjent ledelse i spilleminutt nummer 34. Ryan Manning blir satt opp av Ball på 25 meter og lader venstrebeinet. Skuddet blir blokkert av WBA-forsvaret, men ballen havner tilbake hos Ryan Manning. Han fyrer av igjen, denne gangen fra 18 meter, og ballen går inn nede i den venstre stolperoten til WBA-keeper Johnstone. 

Slaven Bilic så både sjokkert og frustrert ut på benken, mens Manning kjørte en ørliten flyver feiring a´la Fjørtoft. 

WBA var likevel fremdeles i førersetet til opprykk på det tidspunktet. Brentford-Barnsley stod 0-0, mens QPR-aktuelle Kieffer Moore hadde gitt Wigan ledelsen mot Fulham. 

Utligning rett før pause
WBA fikk ristet av seg kalddusjen og slo tilbake rett før lagene gikk til pause. Diangana blir perfekt spilt opp inne i 16 meteren. Fra 8 meter skyter han knallhardt mellom beina på en sjanseløs Lumley. 

1-1 og lagene var like langt til pause. Det så lyst ut for WBA, da både Brentford og Fulham lå under 0-1 på samme tidspunkt. 

22 WBA HT.jpeg

Ledelse til hjemmelaget
Kun fire minutter etter hvilen skulle det se enda lysere ut for WBA da de tok ledelsen. Denne gangen var Diangana arkitekten, mens Callum Robinson fikk æren av å avslutte med en enkel «tap-in». Diangana rundlurer både Amos og Kakay på vår høyreside, fosser ned kanten og slipper ballen perfekt langs gresset inn i midten av banen. Der er markeringen slett fra våre stoppere og Robinson får en enkelt oppgave fra 5 meter. Amos og Kakay bør føle flauhet, og stopperparet bør hjem og trene på markeringsspill i potensielt farlige situasjoner. 

Dansk debut
Etter 57 minutter fikk vi stiftet et nytt bekjentskap. Geoff Cameron gikk ut og Warburton valgt å sette inn den 22-årige danske spissen Marco Ramkilde. Dansken ble signert i mars-måned rett før koronapausen. 

Han skulle få oppleve noe magisk et par minutter senere, men da i rollen som bivåner. 

2-2!!
De fleste trodde nok at WBA skulle kontrollere denne matchen inn etter ledermålet. Eberechi Eze ville det annereledes... 

Barbet sin langball gikk mot høyresiden hvor Eze var på gang. En nydelig førstetouch gjorde at han kunne gi gass innover i banen og forbi backen sin. Avslutningen fra 16 meter er pur klasse. Med høyrebeinet curler han ballen opp i krysset på herlig vis. Han avslutter sesongen 2019/20 på samme måte som han startet den, på magisk vis med scoring som resultat.

På dette tidspunktet hadde Fulham utlignet mot Wigan, mens det fremdeles stod 0-1 i Brentford-Barnsley. WBA var slettes ikke trygge på opprykket. 

22 WBA Eze.jpeg

Brentford-utligning
Spillet på The Hawthornes bølget frem og tilbake etter 2-2 scoringen. Hjemmelaget hadde en gedigen sjanse etter 72 minutter. Charlie Austin hadde kommet inn og opererte nede på høyresiden hos WBA. Han setter opp Krovinovic på fri avslutning omtrent fra straffemerket. Joe Lumley er glimrende nede med sin venstrehånd og redder avslutningen. 

Når meldingen kort tid etter kommer om at Brentford har utlignet mot Barnsley så lever hjemmelaget nå virkelig farlig. 

Ingen flere scoringer
Selv om hjemmelaget er nære på ved en heading drøye fem minutter før slutt, så kommer det ingen flere scoringer på The Hawthornes. Det gjør absolutt ingenting for noen av lagene, da Barnsley scorer på overtid mot Brentford og Wigan-Fulham tilslutt ender 1-1. QPR hadde gitt hjelpen de kunne, men dessverre for Brentford så maktet de ikke oppgaven selv. De har en ny sjanse gjennom playoff. Man kan bare tenke seg til følelsen Barnsley hadde, etter at de har scoret seiersmålet på overtid i sine siste to matcher og reddet plassen med minst mulig margin. 

Det vil si at WBA er klare for Premier League, og at QPR kunne med stolthet gå av banen etter en godt gjennomført bortematch. Kunne det bli noe særlig bedre enn dette da? 

På overtid får også 18-åringen Joe Gubbins sin etterlengtede debut.

Bestemann
Huff, kan det være siste gangen da? 
Ebere Eze. Den mest magiske spilleren vi har hatt siden Adel Taarabt herjet i 2010/11. Det er noe helt spesielt med denne gutten, og det viste han til fulle da han satte inn 2-2 i denne matchen. Er langt fra feilfri, men du verden for en elegant spiller. Skal bli spennende å se hva han kan få til i fremtiden. Trolig er tiden kommet for større oppgaver, og la oss krysse fingrene for at han er moden for dem. 

WBA-QPR 2-2 (1-1)
Mål:
Manning (34), Diangana (44), Robinson (49), Eze (61)