Vi starter med målene, som på hvert sitt vis var et resultat av inngripen fra mildt sagt uvanlig hold.

Shaun Wright-Phillips fløy opp og ned en rekke fotballbaner forrige sesong uten annen gevinst enn svetteperler i panna. Å si at fyren var måfarlig blir det samme som å si at en tannløs jerv er et rovdyr - altså en umulighet.

Først mål på to år
Men tirsdag kveld satte vår lille, lynkjappe ving inn et mål i et tellende oppgjør for første gang på to år. Det skjedde etter en halv times spill mot motstanderne fra League One.
En fin kombinasjon med Bobby Zamora ble avsluttet med kampens første scoring fra kort hold.

Første omgang besto ellers av to gode sjanser til Walsall og slapt spill fra QPR, som godt kunne gjort en innsats for å holde noenlunde kvalitet på pasningsnivået.

Frisk start på 2. omgang
2. omgang fikk en frisk start, og Robert Green måtte strekke seg i full lengde da Florent Cuveliers skudd fra 20 meter hadde både fart og retning som fort kunne endt i nota.

20 minutter ut i 2. omgang kom Kieron Dyer in for David Hoilett.
Dyer har fått spilletid i oppvarmingskampene, men dette var hans første opptreden siden midtbanespilleren fikk noen minutters spill i sesongstarten mot Bolton i august 2011 - der han ble skadd.

Elegant Dyer
Midtbanespilleren brukte ikke lang tid før han sendte Bobby Zamora gjennom med en nydelig pasning som endte med 2-0 ledelse til QPR. Lobben var av det delikate slaget.

Si hva man vil om Dyer, men undertegnede sitter med en mistanke om at Mark Hughes valgte riktig da han beholdt den tidligere landslagsspilleren i troppen. Skadefri er Dyer en utfordring for enhver midtbane i Premier League.

Bosingwa
I det 84. minutt var det på tide å heve øyenbrynene, i Bosingwa-stil.
Portugiseren markerte sin første opptreden på Loftus Road i QPR-trøye med å hamre inn kampens siste mål etter at Faurlins volleyskudd ble stoppet av Walsall's keeper.

En 3-0 seier i en cupkamp tar vi med oss når som helst, for dette er vi faktisk ikke vant med.

Faurlin
For å avslutte artikkelen i en riktig positiv tone, tar vi med at Alejandro Faurlin spilte samtlige 90 minutter. Å få med argentineren i Premier League-oppgjørene er første prioritet for Mark Hughes.