Før dette, var den 29-årige høyrebacken med på å sikre CL-trofeet og FA-cupseier for naboene i Kensington.

Årsaken til at Chelsea vil la denne spilleren forlate klubben er uklart. Alder - samt det faktum at han har fått mye kritikk for ustabilt spill - kan ha noe med saken å gjøre.

Stoppet Ribery
Det forhindret likevel ikke den Zaire-fødte forsvarsspilleren å sette lås på Bayern München's Frank Ribery under CL-finalen i mai. Den franske landslagsspilleren kom aldri inn i kampen, noe de fleste regnet som hovedårsaken til at Chelsea vant trofeet.

Bosingwa er fleksibel, og har tidligere spilt med suksess på venstre backposisjon, samt vikariert i midtforsvaret for Chelsea. Han kom til London fra Porto for fire år siden, og kostet den gang 16 millioner pund.

Nå har han altså signert en 3-årskontrakt for QPR.

Trives i London
Inter Milan, Anzhi Makhachkala og Monaco har vært ute etter Bosingwa, men spilleren ønsker etter sigende å fortsatt bo i London. Det ønsket fikk han altså oppfylt etter at Tony Fernandes og Mark Hughes rykket ut med en passende ukelønn som lokkemat.

- Det gleder meg stort å være her. Jeg kunne valgt en rekke andre klubber, men jeg har sans for prosjektet som er under utvikling i QPR, sier spilleren til klubbens eget nettsted.

Spillerflom
Bosingwa er den åttende (!) spilleren som signerer for QPR denne sommeren. Tidligere har Rob Green, Ryan Nelsen, Fabio Da Silva, Ji-Sung Park, Samba Diakite, Andy Johnson og David Hoilett Jr. sagt ja takk til QPR.
På papiret er stallen vår plutselig blitt råsterk. Så er det bare å håpe at trenerteamet og et solid knippe spillere med tung PL-erfaring kan sette dette sammen til et lag med potensial til noe stort.

Bring On Swansea!