Av DAG HÅKON HELLEVIK

Innlegg på sosiale medier tyder også på at QPR-fansen begynner å vise litt interesse også for dette laget, i kjølvannet av det engelske landslagets innsats i de to siste internasjonale mesterskapene.

QPR spiller i Division One South East, en av fire avdelinger på fjerde liganivå i engelsk damefotball.
Nivået er såpass ujevnt at FA forrige sesong ikke klarte å fylle opp de 12 plassene serien er ment å ha. I 22/23 stilte bare 11 klubber til start i august, og av disse var et lag så svakt at klubben trakk seg underveis. QPR ble nr. 7 av de 10 som ble igjen, og ingen av disse rykket ned. 

12 lag

I år stiller 12 lag i denne serien. Serievinner fra i fjor, Hashtag (!) United, er nå å finne på nivået over, mens tre klubber har rykket opp fra nivå fem.

Det ene serietapet QPR har så langt i denne sesongen er mot AFC Wimbledon, som er opprykksfavoritt etter å ha endt på andreplass i mai -23. De to andre ligakampene, mot Chesham United og London Seward, har QPR-jentene vunnet.

Kampdetaljene finner du i Superhoops, medlemsbladet vårt som bringer resultater og tabeller i hver utgave.

Ligacup

Laget deltar også i en ligacup bestående av lag fra tredje og fjerde liganivå. Både Keynsham Town som QPR slo i første runde og Moneyfields, som slo ut QPR på straffer i andre runde, spiller i naboserien Divisjon South West på nivå fire.

Nivåforskjellene i damefotball er mye større enn i profesjonell herrefotball. Sportslig er QPR Women adskillig lengre unna elitenivå enn hva et League Two-lag er fra Premier League i herreserien. Samtidig har damelaget en mye mer lokal profil. Laget har sterke bånd til lokalmiljøet og samarbeider tett med QPR in the Community Trust.

Damelaget har også en annen draktsponsor enn herrelaget. De er sponset av NNRGlobal Logistics, et verdensomspennende transport- og logistikk-konsern med utspring i Japan.