Av DAG HÅKON HELLEVIK

Vi blir ikke topp seks i Championship med dette laget, men vi gir Gareth Ainsworth et fundament han vil ha en mulighet til å bygge videre på! Etter å ha snakket om nedrykk i hele sommer ville QPR-menigheten slått til på hel volley dersom vi før sesongstart hadde blitt spurt om vi godtok å gå inn i første landslagspause med ett flere poeng enn spilte kamper!

Gareths 3-5-2-formasjon var identisk med startoppstillingen fra St Marys i Southampton, hvor en god kamp ble belønnet med null poeng. I Middlesboro møttes to lag som begge sto med tre tap på de fire første kampene, og hvor begge så på dette oppgjøret som sesongens første «must-win».

BOro lag.jpeg

Rangers gjorde en god første omgang. Steve Cook viste en plasseringsevne og et overblikk vi lenge har savnet i våre bakre rekker, og fra kantene var både Ilias Chair og Paul Smyth mer kreative enn sine motspillere i rødt. Middlesboro fikk ikke samspillet til å sitte, og det var vertene som gjorde de mange tåpelige små tabbene som fansen hater.

Likevel fikk Boro kampens første sjanse da Isiah Jones fikk skutt og tvang Begovic til å gjøre en god redning. I motsatt ende la Smyth et hardt og meget godt innlegg fra høyre, en halv meter foran skotuppene til en Sinclair Armstrong som virket som om han nølte litt med å gå langt nok inn. Chairs langskudd etter 32 minutter var bare halvfarlig, og det samme var Boros skudd fra meget spiss vinkel like etter. Deretter holdt Kenneth Paal på å ødelegge moroa med et svakt tilbakespill, men Begovic rakk heldigvis ballen et par sekundbrøker før Boro-spiss Emmanuel Latte Lath.

Etter 43 minutter var det midlertid ingen som rakk frem, og minst av alle den nylig avtroppede QPR-legenden Seny Dieng i Boros mål. Etter pent spill fra Chair og Colback fikk Andre Dozell tid og plass til å sende en kanon i krysset fra 25 meter. Seny, som aldri fikk oppleve Dozell score da de to var lagkamerater, trodde vel knapt hva han så! Vi gikk dermed til pause med ledelse til tross for at Begovic måtte i aksjon like etter scoringen da Paul Smyth på en klønete måte forårsaket et frispark like utenfor eget straffefelt. 

HT boro.jpeg

Hjemmelaget gjorde en bedre andre omgang, og vi fikk nokså umiddelbart en stor dobbeltsjanse – en i hver ende! En tabbe av Jack Colback ga hjemmelaget sjansen til å kontre mot Begovic, men de ble hindret av en glimrende takling fra Dozell før de kom så langt. Taklingen startet umiddelbart en kontring motsatt vei, som endte med at Sinclair Armstrongs skudd ble reddet av Seny. 

Boro fortsatte å skape flest sjanser, men hjemmelaget var like tafatte foran mål som våre egne har vært alt for ofte både før og etter sommeren. Det var imidlertid vi som fikk den avgjørende goalen. Atter en gang handlet det om Smyth og Chair. Et innlegg fra den ene resulterte i et blokkert skudd fra den andre, før ballen spant ut til Jack Colback for dagens andre målgivende langskudd!

Etter det hadde vi noenlunde kontroll over poengene, og svært velkomment var det også at vi ble stående med sesongens første smultring i riktig kolonne. Etter første omgang ga vi mye av æren for dette til Steve Cook, men han måtte dessverre ut med det som så ut som en strekkskade tidlig i andre omgang. Heldigvis hadde Jake Clarke-Salter rukket å bli frisk etter skaden han fikk i sommeroppkjøringen. Jake tok over der Steve måtte gi tapt! Heller ikke de tre byttene Gareth foretok fem minutter før slutt (i realiteten 11 minutter før slutt) satte laget nevneverdig tilbake. Det er alltid hyggelig å se Chris Willock spille noen minutter hist og pist. Nå som han ikke er blitt solgt blir han kanskje frisk nok til å finne tilbake litt av sitt gamle jeg før høsten er over!

Litt malurt må vi likevel tåle å få i begeret. Vi spilte mot et hjemmelag som med dette har fått sin svakeste sesongstart noen sinne, og vi spilte dem ikke ut. Gjennom 90 minutter var de fult på høyde i mye av det målbare, som avslutninger og cornere for eksempel. Fralig slurv fra Colback og Paal viste oss dessuten at tabbenes tid kanskje ikke er helt over. Vi trengte en meget god keeper for å overleve kampen. Statistikken i pausen viste eksempelvis at Asmir gjorde 6 redninger i de første 45 mot Senys null, tall som ikke var veldig representative for det som hadde skjedd ellers på banen. Vi var imidlertid mer effektive, og vi kjempet hardere og bedre.

Og – bare for å ha nevnt det: fem kamper inn i sesongen har Gareth nå flere poeng enn hva Møkk Bille hadde etter samme kamptall i 2022! Vi hadde 5 den gangen, vi har 6 nå! Det er innsatsviljen som har brakt oss disse poengene, så kanskje er Gareth i ferd med å snu stemningen i det som for ikke så lenge siden virket som en råtten tropp. Ikke minst har han gjort et nytt og bedre menneske av Andre Dozell. Slik andre har vist seg frem i de siste kampene er han nærmest å regne som den nysigneringen vi ikke fikk på deadline day! 

Middlesboro – QPR 0-2 (0-1)
Mål:
Dozell 43, Colback 70

Lørdag 2. september 2023
QPR; Begovic, Kakay, Cook (Clarke-Salter 48'), Fox (Larkeche 85'), Smyth, Field, Colback, Paal, Dozzell (Duke-McKenna 85'), Armstrong (Kolli 72'), Chair (Willock 85’)

Har vi sett sesongens mål allerede?