Av KÅRE SVANG

For en ramme det var da dommeren blåste i gang kampen på ærverdige Ashton Gate i Bristol lørdag ettermiddag. Mer enn 2500 QPR supportere hadde tatt veien sør-vestover fra London og de ga virkelig lyd fra seg under hele kampen.

Marti Cifuentes hadde gjort flere bytter fra den begredelige kampen mot Stoke onsdag. Mest sannsynlig for å få inn friske bein, men også fordi prestasjonen mot Stoke var svak. Hvorfor han valgte de byttene han gjorde, er det vel trolig kun Cifuentes som kjenner til. Det skulle imidlertid vise seg å være kloke valg.

Jimmy Dunne kom inn for Reggie Cannon. Kanskje noe overraskende for mange, mens danske Lucas Andersen fikk sin debut fra start. Samtidig var også Sam Field tilbake i startoppstillingen etter å ha kommet inn fra benken mot Stoke helt mot slutten. Ut fra laget som startet mot Stoke forsvant Hogde, Colback, Smyth og Armstrong ut på benken.

Solid midtforsvar
Bakre firer har etter hvert satt seg og det er liten grunn til å bytte ut Cook og Clarke-Salter, samtidig som Kenneth Paal er udiskutabel på venstre siden. Da var det bare plassen på høyre back/kant som var ledig til Jimmy Dunne – og i dag skal Dunne få skryt også fra undertegnede.

Det er vel ikke en spiller undertegnede har hakket mer på enn Dunne de siste to sesongene. Vel fortjent må det sies, men i dag fremsto han i ny drakt. Dunne spilte med stor sikkerhet, fant veien fremover på banen og gikk i tacklinger så det smalt. Well done Jimmy!!

Hjemmedominans
Bristol City tok initiativet fra start i kampen og trykket QPR bakover første ti minuttene. QPR spilte omstendelig og trygt i forsvar. Spesielt Cook og Clarke-Salter virker stinne av selvtillit og har funnet rollene sine. Tanken var nok å lokke hjemmelaget fremover på banen, noe de lyktes til dels med. For øvrig møtte QPR et Bristol City uten trøyesponsor, et svært sjeldent syn i disse dager.

Første avslutning på mål kom først etter 21 minutter av kampen da hjemmelaget fyrte av et skudd som gikk utenfor målet til Begovic. City hadde også et frispark etter omlag halvtimen fra 18 meter som Nahki Wells fyrte langt over. I denne situasjon klarte dommeren å gi gult kort til Hayden, noe som viste seg å være helt feil. Selvsagt var det kortsamler Sam Field som skulle hatt det.

0-1
Kampens første 40 minutter var et langt gjesp med absolutt null målsjanser. Det meste av spillet foregikk mellom de to 16 meterne.
Skulle man trekke frem et lyspunkt så må det være dansken Lucas Andersen. Han forsøkte å skape noe fra første spark. Det var morsomt å se at han fikk assist etter 42 minutter. Et flott innlegg fra høyre kant havnet hos umarkerte Ilias Chair inne i boksen. Chair fikk god tid på seg til å motta ballen og plassere den i høyre hjørne fra ca. 10-12 meter.

.Herlig mål, nydelig forarbeid og QPRs første avslutning på mål i kampen.

Kampen gikk inn i to minutters tilleggstid i 1. omgang og Bristol City fikk en gratissjanse til scoring, men Begovic avverget til slutt etter at ballen hadde gått litt frem og tilbake inne i boksen. Puuuh!

Full kontroll
Det var ingen overraskelse at hjemmelaget kom på banen med offensive ideer da 2. omgang startet. De gikk rett i angrep og hadde flyttet hele laget mye høyere på banen enn i de første 45 minuttene. Sam Field la seg fint foran stopperparet vårt og QPR lot Bristol City få trille ball alt de orket. Det ble likevel ingen tellende avslutninger av alt ballinnehavet.

I stedet kom Chair til en god avslutning etter omlag 50 minutter, men skuddet ble avverget av keeper. Ti minutter senere kom Lucas Andersen til avslutning på et skudd som keeper måtte ut i full strekk for å avverge. Her burde QPR hatt sitt andre mål i kampen.

Lucas Andersen ble byttet ut med Hodge etter omlag 70 minutter. Vi gleder oss til å følge dansken videre. Ytterligere bytter kom fem minutter senere, Colback og Frey inn for henholdsvis Hayden og Dykes.

Chair
Ilias Chair leverte nok en gang en glimrende kamp for R’s. Han var nære ved å sette sin andre scoring for dagen etter et fint løp fra venstre kant. Keeper fikk kastet ut en hånd og reddet skuddet. Clarke-Salter hadde også en fin avslutning inne i boksen, men fikk ikke skikkelig treff på ballen noen minutter senere.

Vi må helt frem til det 83 minutt før QPR kunne notere seg for sin første corner i kampen. Det var smått utrolig, men det ble faktisk kun to cornere til QPR i hele kampen.

I løpet av kampens siste tre ordinære minutter fikk Chris Willock to store muligheter og jeg er overbevist om at en Willock i god gammel form ville ha satt begge to. Han kom fra høyre kant og var så og si alene med keeper, men dessverre fikk han ikke ballen i mål.

Sluttspurt
Inn i tilleggstiden på fire minutter kom Paul Smyth inn for Chris Willock. Hjemmelaget la inn en sluttspurt og presset QPR bakover i hele overtiden. QPR samlet hele laget i en felles innsats i forsvar, og en utrolig bra inngripen fra Sam Field på en corner hindret en utligning. Dommeren blåste av kampen etter 94:30 og QPR fikk med seg tre særdeles viktige poeng hjem til London W 12.

Kampen sett under ett, og spesielt 2 omgangen, gjør at dette ble en fortjent seier. Laget burde ha avgjort kampen tidligere ved å sette et par av sjansene sine, men det blåser vi i så lenge poengene uansett ble med hjem.