Av STEINAR SÆTHER

Etter to flotte skalper på Loftus Road fikk vi hverdagen midt i trynet for to lørdager sida. 0-4 i Sherwoodskogen var verre enn de fleste så for seg. Å tape der oppe er ingen sensasjon, men med fire mål står det lite respekt av. Så får det være at skogvokterne leverte årsbeste, i følge to lokale supportere her i Odda.

Nå reiser vi ingen steder, Aston Villa kommer til oss i stedet. Villains skal etter gammel målestokk befinne seg minimum innafor sluttspillssona - og dit har de spilt seg opp til gjennom de siste ukene i høst, til den sjette og siste plassen. Men som favoritter hjemme mot uglene for to uker sida tapte de 1-2, hvorpå sitt eneste mål kom like før slutt. 

Villains som bortelag er overkommelig, tallene sier 3-2-3 og 11-8 - som uansett er milevis foran oss! Men nå som vi spiller hjemme har tallene en betydning. Onsdag for to og ei halv uke sida, slo de Preston 2-0 oppe i nord, før det endte "sjølsagt" lokaloppgjøret mot Birmingham uavgjort og ulvene blei for sterke i bortekampen før det igjen (tap 0-2). De to andre borteseirene har vært mot Barnsley 3-0 og Burton 4-0. Ergo har de 3-1-0 på de fire siste bortekampene...

Manager er Steve Bruce. Hans mannskap ser rimelig bra ut på papiret, men min spådom er at de skal måtte jobbe for å holde plassen de har foran denne serierunden. Hva et åpent januarvindu vil bety vil vise seg, antagelig noe bedre for dem enn oss med våre økonomiske utfordringer. 

I mål har Bruce "satt fast" Sam Johnstone som spiller alle seriekampene. Foran der er navnene mange og kjente, men på grunn av skader stiller de sjelden med to like firebacksrekker i to kamper på rad. Chester og Terry har spilt alle kampene, nå er også Terry skada. Hutton og Naylor spiller nok skadefrie. Midtbanen kan hende består av Whelan, El Mohamady, Hourihane, Adomah og Snodgrass - om de velger å spille med fem - utvilsomt  den beste lagdelen. Framme er det også anerkjente navn i Kodjia, Agbonlahor, Hogan og nye Onomah. Disse har dog kun skåra fire mål til sammen. Toppskårerne er Adomah og Hourihane, begge med fem. 

Luongo spilte ingen minutter i den siste kvalifiseringskampen mot Honduras da Australia vant 3-1 og klarte en av de 32 plassene i VM i Russland. Mile Jedinak hos Villa derimot skårte hat-trick! Hvem som, om noen av dem, spiller kampen, veit vi ingenting om fredag kveld.

Vi har de tre samme ute nå som sist: Onuoha, Hall og Perch. For Villa er altså Terry ute, det samme er Kodjia og Hogan, kanskje 2-3 mann til.

Villains er et lag vi sliter med både borte OG hjemme. På de siste ni kampene har vi kun èn seier, i fjor tapte vi begge 0-1. Holloway har som manger ikke vært på den seirende sida de siste fem kampene, Bruce i samme posisjon har ni uten tap mot oss. 

Jeg trur at den for dagen beste og mest kreative midtbanen vil få betydning for utfallet. Men jeg klarer ikke helt å skille dem. Begge er nesten like svake og sterke foran og bak. Dermed ender jeg atter på en klassisk 1-1 til slutt. Om det gleder den fine gjengen fra supporterklubben som har årsmøte og ser kampen, gjenstår å se. Men uansett,

U R`sssssssssssssssss!