Av STIAN KARLSEN

Selv med 0-0 mot Preston sist så hadde vi god tro på at den positive trenden ikke var brutt. Det så da også lenge ut til at det hadde vi god grunn til. Dessverre raknet det i løpet av noen korte minutter i kampens sluttfase. 

Warburton måtte gjøre endringer denne gangen etter at de samme elleve har spilt fire kamper på rad. Bonne, Willock og Hamalainen inn på laget. Dykes, Chair og Wallace ut. 

Bare Brums
QPR var ikke helt tilstede da matchen startet. Birmingham gikk ut og tok kontroll over stort sett alt som foregikk. Det går en stund uten at det blir veldig farlig, men med dominansen var det bare et tidsspørsmål før målsjansene skulle komme. 

Kvarteret var spilt når det ble virkelig farlig for første gang. En svak klarering fra Cameron ender opp hos Gardner på hjørnet av 15 meter. På halvolley klemmer han til og får stjernetreff. Kun en rå redning av DIeng avverger baklengs. 

Omgangen totalt sett er Birmingham sin, men QPR kommer noe til hektene utover i omgangen. Dickie får en heading reddet på strek etter corner, men får også frispark mot seg for å «klatre» på forsvarer. Austin prøver seg på en volley som går godt utenfor. 

Innleggs-Kane og Super-Charlie
Rett før pausen kommer oppturen med vår første avslutning på mål. Austin krosser fra venstresiden til Kane på høyre. Kane utfordrer og slår innlegg mot bakre stolpe. Austin har funnet sin plass i feltet og får en enkel oppgave med å styre avslutningen upresset i kassa fra tre meter. 

Kane har fått mye kritikk for sin innleggsfot, men denne var det høy klasse på! 

0-1 til pause føles veldig godt, om enn noe heldig. 

27 Kine Asutin.jpeg

27 HT.jpeg

Kontrollerte
I den andre omgangen forventet nok de fleste at Birmingham skulle fortsette presset etter scoringen til Austin rett før hvilen. Det som skjer er likevel at QPR ser komfortable ut fra start.

Stefan Johansen burde avgjort kampen etter 49 minutter. QPR kontrer, Chris Wiillock fører ballen opp på venstresiden og Stefan Johansen tar et sugende løp for å komme i posisjon. Willock finner ham perfekt og Stefan er alene med Etheridge. Avslutningen står ikke i stil med resten og går langt over tverrliggeren. Den burde han satt!

Da kampen nærmer seg slutten så ser det aldri ut til at Birmingham er i stand til å score mål. 

Det gjøres bytter på begge lag. Austin og Willock går av banen når Dykes og Field kommer inn etter 55 minutter. 

QPR er nærmest og har småfarligheter ved både Bonne og Dykes før kampen gjør en brutal vending for oss blåhvite. 

Utligning
Kane blir felt i egen 16-meter og ballen går utover sidelinjen. Han skulle hatt frispark, men det ender opp med et innkast til hjemmelaget. Det lange innkastet blir klarert ut til kant før den blir lagt inn i feltet på nytt. Der dukker danske Kristian Pedersen opp og stanger inn utligningen. 

Da er det fremdeles 10 effektive minutter igjen av oppgjøret. 1-1 var en kalddusj, og det skulle bli verre... 

2-1
Rett etter scoringen går Birmingham i angrep på nytt. Det ser ikke spesielt farlig ut før Halilovic mottar ballen på 16 meteren og finner frem litt magi med venstrefoten. Han skrur ballen, uten tilløp, i høyrehjørnet til en sjanseløs Dieng. QPR står smått sjokkerte og frustrerte og kikker på. Kampen, som de hadde full kontroll på for to minutter siden, hadde snudd ut av ingenting. 

Scoringen til Halilovic var vakker. Det skal han ha... 

QPR kom seg ikke etter sjokket og gikk på sitt første serietap i 2021. Veldig bittert for i denne kampen hadde vi tre poeng halvveis nede i lomma. Litt av sjarmen med fotball, men fryktelig surt når det går oss mot.

Glem playoff, slå tilbake og hold fokus på bedre prestasjoner!

U R´sss

Birmingham-QPR 2-1 (0-1)
Mål:
Charlie Austin (44), Pedersen (82), Halilovic (85)