Av STEINAR SÆTHER

Blanda følelser! 0-3 i Wales er ikke mye skryte av, og det er resultatet som til sjuende og sist teller. Imidlertid var ikke spillet vårt så aller verst, innafor 16m var vi dog dessverre for svake, og svanene burde skåra minst ett mål til. Vi savner mål fra spissene våre, sjanser skaper vi, om ikke i fleng så i hvert fall nok til at d`herrer Wells og Hemed - eller andre! - bør kvittere oftere.

Litt kortere vei tirsdag kveld om enn i noenlunde samme retning. Reading venter på oss der framme, de rojale (sic!) i blå-hvite striper, vi antagelig i rosa. Reading har vært like lite rojale som oss så langt, vi er nummer 19, de er plassert rett under. Det er særlig hjemme på Madejski Stadium de har slitt, for 1-0-4 er nedrykkstakter så det holder. De hadde faktisk 5 hjemmetap i rekke før seier`n 3-0 over Markus Henriksen og kompani for halvannen uke sida. Borte er tallene habile 1-3-1. Reading er en potensiell kandidat for nedrykk.

Manager Paul Clement (fortsatt sønn av sin far) har en vanskelig jobb med det mannskapet han disponerer. Mange kjente navn, spørsmålet er om mange av dem er over toppen. Mellom stengene veksler Mannone og Walker på å gjøre jobben. Mannone har vært skada men kan være aktuell igjen nå. Forsvaret inneholder navn som Yiadom, Gunter, McShane,, Moore, O`Shea og Iori, hvorav sistnevnte kanskje er den å stole mest på nå. Midtbanen ikke stort dårligere/bedre med navn som Bacuna, Meyler, Swift, Oluko, Meitè og Kelly. Spissplassene er mer åpenbare idèt Baldock og Bødvarsson spiller alt og skårer en del, henholdsvis 3 og 6 mål til nå.

Mandag kveld skrives det at 3 til 5 mann kan være ute for hjemmelaget, McClaren har antagelig samme problemstilling. 

Det skåres lite mål i disse oppgjørene, på de siste 8 kampene på Madejski har det blitt skarve 7 mål totalt! En liten nær-historisk sukkerbit: McClaren har vunnet 6 seiere på rad mot managere som har Paul til fornavn 😊 Ellers er lagene temmelig jevne seg i mellom.

Vanskelig å gi et tips til oss før vi snur ting rundt igjen. 1-0 eller 2-1 til Reading virker mest logisk i dette bunnoppgjøret. Om det ikke er nå det igjen snur...?