Av STEINAR SÆTHER

Jo da, vi klarte 1-1 mot kanarifuglene. Og om et lag burde vunnet, var det oss. Vi framsto som et lag, vi sto opp for hverandre. Likevel ender vi altså opp med et eneste poeng - og ramlet ned på plassen over streken. Cardiff slo til med 3-1 borte over Watford, mens Reading ikke klarte å beholde ledelsen hjemme mot Luton. 1-1 blei det til slutt. 

Burnley gir ikke fra seg ledelsen og vinner Championship. Kun to tap fra august til nå er imponerende. Fjorten uavgjorte trekker ikke ned, for med tjueseks seiere er knapt nok nummer to Sheffield United i nærheten. Blades er ti poeng bak, og begge lag har en kamp til gode på lagene under seg. Imponerende Luton og Boro er henholdsvis åtte og ni poeng bak uten en kamp til gode.

Burnley under Vincent Kompany vil nok sikre mesterskapet så fort som mulig, for om hjemmelaget av en eller annen idiotisk grunn skulle gå på en smell, og den eneste konkurrenten vinner resten, blir det "sølv" til Burnley. De har spilt inn 92 poeng og første mål så seint i sesongen blir å nå 100. Hva er vel gøyere å gjøre det på sitt eget Turf Moor?

Etter å ha vært benkesliter hele sesongen har velkjente Peacock-Farrell overtatt keeperhanskene i de 7 siste kampene. Muric sto de første 38. I systemet 4-2-3-1 har backene Maatsen og Roberts vært kjempestødige fra første spark på ballen. Taylor i sin rolle i midten likeså. Nå har Al-Dakhil fått sine første kamper, det også med bravur. Vitinho er ofte en av de to foran sammen med Zaoury. Gudmundson, Brownhill, Tella (17 mål og toppskårer) og Cullen har nesten all spilletid som trioen bak spissen - som kan være både Rodriguez, Barnes og Manuel. Disse tre har sammenlagt 22 mål. Så vi forstår at mannskapet har bredde og at de kan spille med mange og fortsatt være sterke. 

Kompany har muligheten til å spille flere av de unge nå, men jeg er ikke overbevist om at han gjør det. Ikke hvis han mener at det kan sette målene som står igjen i fare. Blir ikke klok på om Clarets har skadede spillere, men det betyr lite. Vi får visstnok tilbake Armstrong. Hvorvidt Roberts blir klar er litt uvisst. Både Laird og JCS kan være tilbake, men Stefan er ute og kan ha spilt sin siste kamp for oss. Kakay og Balogun er også ute til sommeren.

La oss ikke lure av de to siste uavgjorte mot Rotherham og Reading, for i kampene før slo de både Boro og Sheffield United. Vi skal etter alle mulige solemerker tape i dag (også).

Dessverre!


Men enda større undere har skjedd før, så... 


COME ON U RSSSSSSSSS!