Av STEINAR SÆTHER

Akk o`ve! Vi visste at det ville bli vanskelig på Vicarage Road, mitt håp om en noe jevnere kamp fikk en på tygga allerede etter 36 sekunder. Fire bak ved pause var vel fortjent nok, så får det lysglimtet vi fikk i andre omgang uten noen baklengs, være snevet av håp den nærmeste framtida. 

Cardiff starter sesongen med ny manager, Erol Bulut, tyrkisk men født i Tyskland. Han ble ansatt i juni etter å ha vært arbeidsledig siden januar. Siden 2017 har han trent fire toppklubber i i Tyrkia, bl.a Fenerbahce. 


De blå fugla startet godt med 2-2 i Leeds. De spilte en god kamp og kunne med litt hell reist hjem til Wales med tre poeng. Ikke minst første omgang var strålende, og de ledet da også med 2-0.

Hjemmelaget utlignet 5 minutter på overtid. Leeds var forstås mest heldige med sitt ene poeng. Med et mer b-preget lag spilte de også 2-2 hjemme mot Colchester i ligacupen onsdag, og vant på straffer. Også her ledet de 2-0 ved pause. Vi fikk kampen vår mot Norwich hjemme utsatt av samme årsak som første seriekamp blei spilt borte. Den spilles 16. august i stedet.


Laget: Allsop er ment å være førstekeeper denne sesongen men ble skadet rett før seriestart. Alnwick er dog en god erstatter og vokter målet i dag også. Om det blir vanlig fremover vet vi ikke, på Elland Road spilte laget med tre midtstoppere og to vingbacker, to reine midtbanespillere og to + en helt framme. Veldig offensivt var det, og fikk altså godt betalt i første halvdel av kampen.


Jeg tar ikke mye feil om jeg tror alle, eller nesten alle som startet forrige søndag, også starter kampen i dag. Det betyr: Alnwick - Ng, McGuiness, Goutas - Wintle, Ralls - Bowler, O`Dowda - Ramsey, Ugbo, Ahearne-Grant. Når en forøvrig ser på de andre navnene i stallen blir jeg overrasket om laget ikke havner på øvre halvdel - om da Bulut er rett mann på rett plass.


Vi får helt sikkert et gjensyn med Josh Bowler som har kommet på lån fra Nottingham Forest. Bowler er middels i Premier League, her i Championship vil han slå ut i full blomst igjen. Han skåret det første  målet sist - som ikke blir det eneste denne sesongen. Bulut og Cardiff har gjort et suverent lån! Ramsey får mye skryt fordi han valgte en retur til Cardiff nå i sommer fremfor et rikmannseventyr i Saudi-Arabia. Han hadde et tilbud derfra, så jeg applauderer avgjørelsen!


Av skader å melde er nyervervelsen Meitè ute for blåfugla. Vi har som kjent Dunne og Clarke-Salter med samme status. Sistnevnte kan, om det er helt nødvendig, bli friskmeldt nok til noe spilletid i kampen. Ellers er det greit. 


Vi fikk tak i Steve Cook til slutt, en kvalitetsspiller som sammen med allerede ankomne Begovic, Fox og Colback, vil gi oss langt mer tyngde i spillet. Begovic har vel ufrivillig blitt varm i trøya, Fox ble egentlig satt i drift litt for tidlig, Colback kan (litt for tidlig) bli sett på som klar i dag, det samme gjelder Cook (om nødvendig). Gaz legger videre i et intervju ut et hint om en overraskelse eller to i Cardiff. Hva nå enn det betyr.


Jeg forventer at hjemmelaget fyker ut fra startstreken slik Watford gjorde. Om vi klarer å stå i mot det første kvarteret gir vi oss sjøl en mulighet til et bedre resultat enn sist. Klarer imidlertid ikke å se at vi skal reise hjem med poeng i dag heller. Personlig er jeg mest opptatt av at vi reiser hjem med en langt bedre følelse enn sist.
 

Poeng vil være en bonus. Ugardert H på en eventuell tippekupong nær deg. 2-1 eller 3-1?