Av STEINAR SÆTHER

Burton Albion versus mange rangere som ikke har noen framtid i klubben, gikk inn i historien som en av de altfor mange lavmålene i ligacupen. Mer skal ikke jeg si om den kampen.

Sunderland ledet av Gustavo Poyet ser jeg blir tippa langt nede på tabellen igjen. Forrige sesong endte med overlevelse etter en bra sluttspurt hvor Poyet overtok tidsnok for Martin O`Neill. På det tidspunktet lå de svarte kattene uten klør og tenner nederst på tabellen. I vinduet har klubben foreløpig henta inn tre gode spillere som er bedre enn dem de erstatter, og de ønsker seg ytterligere to til tre spillere før vinduet slamrer hardt igjen, bl.a en spiss som kan nette godt over ti i sesongen. 

Jeg trur på gutta til Poyet, og anser en plass over midten som sannsynlig. To gode målvakter i Mannone og nye Pantilimon, mye god rutine i forsvarsrekka med Brown og O`Shea samt nye van Aanholt, Roberge og Vergini. Men de trenger nok en forsterkning der bak. På midten virker det foreløpig som svenske Larsson, Rodwell, Buckley, Cattermole og Gomèz har parkert de andre midtbanespillerne på sidelinja. Fremst kjemper Altidore, Wickham og Fletcher om plassene.

Sunderland har åpna med to U`er mot hhv West Bromwich borte 2-2 og Man Utd hjemme 1-1. Alle tre målene er skåra av midtbanespillerne og det virker til dess å være den skarpeste lagdelen, og derfor ønsket om minst èn ny spiss. 

På det tidspunktet McAgurk skårer for Burton onsdag tar de svarte kattene ledelsen borte mot Birmingham. Det blei ytterligere to seine mål. Poyet valgte å stille med åtte av de spillerne som kan være aktuelle lørdag. Målskårerne fra den kampen var Gomèz, Johnson, som vi sikla (litt) etter for et år sida, og Wickham.

0-1 og 0-4 er ikke pent. Det siste resultatet juger ikke, tapet for Hull burde sett annerledes ut, både med tanke på å gjøre Loftus Road til et fort, og sjansesløsingen vår. Jeg ser for meg at de poengene vi hovedsaklig skal ta må komme på hjemmebane. Kjør fram cement, sand og vann!
For å kapre poeng borte må vi være kyniske bakover og kjøre knallhardt på overganger når sjansene byr seg. Som det vil gjøre i de fleste kampene. Det bør vi ha spillere til.

Loic Remy skåra sitt første mål for QPR mot nettopp Sunderland for to år sida, og det er han som har skåra våre tre siste mål i PL. Er det rart vi setter vår lit til ham - såfremt det ikke kommer et høyt bud før kampen. Trur ikke det. Håper ikke det. Ellers skal visstnok Austin være klar igjen. BRA!
Samtidig: Vi skårer i snitt knapt et mål per kamp hjemme i PL. Sånt blir det nedrykk av. Den raten må ergo opp!

Vi har vært variable mot de svarte kattene tidligere, alle tre sluttalternativene har gått på rundskift. Jeg ser på denne kampen som helt åpen. Skårer vi ett mål blir det sesongens første U for vår del mens bortelaget fortsetter i samme stil. For tredje gang på rad tipper jeg 1-1. Det blir viktig å ta luven av den sterke midtbanen deres som også er innom 3-5-2 offensivt. Klarer vi ikke det taper vi 0-1. Så brutal er PL.

Dommer Robert Bradley debuterer som hoveddommer i PL lørdag. Han har kun oppdrag som fjerdedommer bak seg på dette nivået fra før.