Av STIAN KARLSEN

Fredags kveld i Birmingham. Laguttaket var omtrent som forventningene. Ingen Willoch (benk) eller Colback (rødt kort), men Lyndon Dykes fra start.  
 
Fulle laget mot Birmingham:  
Begovic, Kakay, Cook, Fox, Field, Dozzell, Smyth, Paal, Chair, Sinclair-Armstrong og Dykes.  

Lag.jpeg

Det første kvarteret av matchen var jevnspilt. QPR hadde god kontroll defensivt og klarte også å holde i ballen i perioder. To halvsajnser ved Chair og Sinclair-Armstrong bar også med seg postive signaler. Birmingham tok etterhvert grepet på begivenhetene og ble bedre på kantspillet, og utfordret spesielt vår venstreside hyppig.  

Etter 20 minutter oppstod en enorm målsjanse, som endte med en ganske så mirakuløs redning på strek av Sam Field. Innlegg fra kanten som traff en snublende Cook som igjen på spektakulær måte gjorde at ballen gikk i bue over Begovic. Det kunne blitt et nydelig selvmål... Sam Field kommer kommer til unnsetning, flyvende inn og redder på streken med venstrebeinet på akrobatisk vis før han selv forsvinner inn i målnettet. Mållinjeteknologien viste at det var et par centimeter av ballen som ikke passerte streken. Phu...  

QPR jobbet seg inn i oppgjøret igjen og kom til sin første ordentlige sjanse ved cirka halvtimen spilt da Smyth trakk seg inn fra høyrekanten og avsluttet. Det var mye folk i 16-meteren og Ruddy i Birmingham-buret dekket, men han ryddet likevel opp i situasjonen tilslutt.  

Etter at det bølget litt frem og tilbake så tok Birmingham initiativet igjen det siste kvarteret av omgangen. Det endte med mye ballbesittelse og noen halvfarligheter, men uten scoring. QPR forsvaret viste stor offervilje og lå i perioder mer nede for å blokkere skudd enn dem var i stående stilling.  

Det var godt med pause når dommeren blåste. God førsteomgang av våre gutter, men offensivt var det ikke stort å vise til. Kanskje hadde 2 omgangen mer å by på der? 

HT BIR.jpeg

Det første som skjedde i den andre omgangen var at Begovic måtte vise seg ordentlig frem på en avslutning fra Bielik. Skuddet kom fra 16 meter og hadde god retning, men Begovic viste høy  klasse. 

Et par minutter senere var det QPR sin tur til å produsere sin første gigantmulighet. Chair kom seg ned til dørlinjen via et veggspill. Han fant Field på 6 meter som ikke klarte å overliste en god keeper Ruddy. Returen Ruddy gir gikk tilbake i beina til Field, som ikke klarte å stokke føttene og ballen endte tilslutt utover dørlinjen. 

Det var høy intensitet og nydelig "temperatur" i kampen og begge lag var villige til å ofre seg uten at det på noen måte ble stygt eller ufint. Etter 57 minutter steg intensiteten enda et par hakk da plutselig Scott Hogan ble frispilt alene med Begovic. Begovic viste igjen høy klasse og nektet spissen scoring med en nydelig beinparade. 

De neste hendelsene var Paul Smyth-relatert. 61 minutter gult kort. 64 minutter byttet ut. Uncle Albert entret St.Andrew´s. 
Etter 75 minutter spill er det neste byttet et faktum da Sinclair-Armstrong gikk ut og Chris Willoch kom inn. Kampen er vidåpen på det tidspunktet, men med Birmingham som det lille hakket vassere. 

QPR tilrev seg momentumet en periode etter at Willoch kom inn, uten at det nødvendigvis var hans fortjeneste. Etter 78 minutter kom det en stor målsjanse for våre gutter etter fint spill på høyresiden. Adomah løftet ballen lekent inn på bakre stolpe og fant Dykes. Dykes headet ballen tilbake mot lengstehjørnet og kun en feberredning av Ruddy med venstrehånden sikret at det fremdeles stod målløst. 

Momentumet ebber ut etter noen minutter og etter tre tillagte minutter med fotball så var det slutt på fotball fra St.Andrews denne fredagskvelden. Sterkt poeng på en vanskelig bortebane, og ikke minst en spillemessig positiv opplevelse for spillere og fans. Vi tar med oss denne... 

De to keeperne må knive om tittelen Banens beste, og det betyr enkelt og greit at Begovic var man-of-the-match i QPR-skuta. 

U R´sss