Av ALLAN KLO

Han var Mark Hughes' store triumf da han ankom Loftus Road i august 2012. Men stjernesigneringen av Brasil's landslagskeeper ble selve symbolet på alt som gikk galt med oss forrige sesong. Vi har heldigvis klart å kvitte oss med de aller fleste av disse overbetalte sauene.

Cesar var imidlertid unntaket og gjorde en rekke bunnsolide kamper for oss, noe som altså hjalp ham inn i landslagsvarmen igjen.

Men der stopper det. I løpet av sommeren har Robert Green tatt tilbake keeperplassen med renter, og skal gjøre mye merkelig før han mister plassen. Og selv med en skade, er det etter all sannsynlighet Brian Murphy som erstatter ham på førstelaget.

Tilbake i trening
Cesar har bokstavelig talt gått på gress etter sesongslutt i mai. I september skadet han en finger på trening, og er såvidt tilbake i trøya. I forrige uke fikk han en omgang i buret under ungdommens treningskamp mot Wycombe forrige tirsdag.

Nå vil han raskt vekk. Etter at QPR ikke lyktes å selge ham i august, sikter Cesar selv på en ny klubb i januarvinduet. I et intervju med TV-kanalen SportTV sier Cesar dette:

- Jeg har ikke fått noen tilbud ennå, men forholdene tatt i betraktning er jeg åpen for det meste. Jeg har fått god hjelp av trenerne på Brasil. Nå er det min tur å hjelpe dem.

For til tross for manglende førstelagsspill i QPR, har Brasil's landslagstrener Scolari gitt 34-åringen tillit i flere treningskamper. Med tanke på at Brian Murphy er keeperen som Harry Redknapp tar med som 2. valg til kampene i championship, snakker vi altså om en Julio Cesar som for øyeblikket er tredjevalget i QPR. Surrealistisk!

Avviser gjensyn med Inter
SportTV har også snakket med ledelsen i brasilianske Internacional. Klubben avviser at de har interesse av å kjøpe keeperen.

- Vi har aldri vurdert å signere ham. Dette er kun spekulasjoner. Vi vet at Julio Cesar er en fantastisk keeper, men vi vet også at han trenger fysikalsk behandling fram til februar, sier klubbdirektør Luis de Moura.

Han sier de forstår keeperens dilemma, men:

- Skulle vi hente inn en kostbar spiller, betale for behandlingen han trenger, kun for at han skal få kamptrening for Brasil? Det gir ikke mening, slår de Moura fast.

Liker ikke brasilianere?
Skal man tro tidligere Spurs-keeper Heurelho Gomes, kan problemene stikke dypere enn de rent sportslige.
Ifølge ESPN Brasil hadde Gomes problemer med Redknapp i Tottenham.

- Han liker ikke søramerikanere noe særlig, i særdeleshet brasilianere, sier Gomes til TV-kanalen.