Av STIAN KARLSEN

Nedrykk er kjedelige greier. Uflaks kan det neppe kalles og det gjør det faktisk enklere å akseptere. Når den verste skuffelsen over nedrykket har lagt seg så har det seg slik at vi har mye spennende å se frem til også neste sesong. Det blir intense nabo-oppgjør og kampene kommer tett som hagl. 

Tilgjengeligheten og prisen på billetter blir lettere og muligheten til å få med seg flere kamper på en tur til balløya vil sannsynligvis øke drastisk. 

Opp og ned
QPR fikk med seg Burnley og Hull ned fra Premier League og disse lagene er således også nye i divisjonen. Disse tre lagene har byttet plass med Bournemouth, Watford og Norwich. Opp fra League One har Bristol City (et lag vi knivet mye med i toppen av League One for et drøyt tiår tilbake), Milton Keynes Dons og ærverdige Preston North End kommet. 

Ned fra championship har Millwall, Wigan og Blackpool tatt turen. Dette bør være en god advarsel da både Wigan og Blackpool var i Premier League for kun kort tid siden. Det sier det meste om hvor brutal championship som liga kan være. 

Brentford og Fulham
De fleste med tilhørighet til QPR vil kikke litt ekstra på terminlisten etter kampene mot Brentford og Fulham. Dette er våre største lokaloppgjør og vil rangeres som ekstra viktige . Terminlistene offentliggjøres onsdag 17 juni. 

Topp og bunn
Mye vil antagelig skje i løpet av sommeren og eksempelet med at Bournemouth skulle rykke opp til Premier League var det nok ikke mange som forutså. Det ser ut som en jevnere liga enn sist sesong QPR befant seg i championship. Vi prøver oss på noen tidlige spådommer. 

Derby, M´Boro, Burnley, Hull og Cardiff er sannsynligvis lag som vil plassere seg på øvre halvdel. Rotherham, Sheffield Wednesday, Charlton, Preston og Bristol City kommer sannsynligvis til å kjempe i andre halvdel av tabellen.

Mellom der er det mange lag (oss inkludert) som kan ende i begge ender. Flere lag med historisk sus lever for tiden i et lite vakuum i denne divisjonen. Wolves, Leeds, Nottingham Forest og Blackburn er blant disse.  

Her er en komplett oversikt over alle klubber, hvor de hører hjemme og navnet på stadion: 

Lag  Hjemsted Hjemmebane
Birmingham City                             Birmingham               St Andrew's
Blackburn Rovers   Blackburn   Ewood Park
Bolton Wanderers         Bolton Macron Stadium
Brentford        London (Brentford)  Griffin Park
Brighton & Hove Albion Brighton  American Express Stadium    
Bristol City     Bristol  Ashton Gate
Burnley      Burnley Turf Moor
Cardiff City    Cardiff Cardiff  City Stadium
Charlton Athletic     London (Charlton)     The Valley
Derby County        Derby  iPro Stadium
Fulham     London (Fulham)  Craven Cottage
Huddersfield Town       Huddersfield  John Smith's Stadium
Hull City      Kingston upon Hull KC Stadium
Ipswich Town      Ipswich  Portman Road
Leeds United       Leeds Elland Road
Middlesbrough     Middlesbrough     Riverside Stadium
Milton Keynes Dons      Milton Keynes   Stadium:mk
Nottingham Forest      Nottingham  City Ground
Preston North End       Preston  Deepdale
Queens Park Rangers         London (White City) Loftus Road
Reading        Reading Madejski Stadium
Rotherham United       Rotherham  New York Stadium
Sheffield Wednesday       Sheffield   Hillsborough
Wolverhampton Wanderers        Wolverhampton  Molineux


Det blir garantert mange spennende oppgjør og jeg tør spå at vi får flere oppturer resultatmessig enn vi har hatt i Premier League denne sesongen. 

U R´sss