De fleste hadde lave forventninger til hva QPR kunne utrette mot serieleder Chelsea på bortebane, men QPR viste igjen vilje og innsats som nesten førte til poeng.

Harry Redknapp brukte denne gang formasjonen 4-4-1-1/4-5-1. Det så vel ut som den eneste fornuftige løsningen på denne kampen. Zamora ble ofret og benket til dette oppgjøret.

Robert Green tok på seg keeperhanskene også denne runden. Ganske udiskutabelt siden McCarthy fremdeles ikke er matchklar.Caulker og Dunne fikk fornyet tillit i midtforsvaret etter en veldig god kamp mot Aston Villa sist. Backene var også uendret med Isla og Yun. På midtbanen var det ikke uventet Fer, Sandro, Henry som fikk tillit. Hoilett og Vargas gjorde midtbanen komplett, mens Charlie Austin skulle sette målene også denne ettermiddagen.

Chelsea dominerte
Ikke overraskende var det de blå som dominerte allerede fra start. QPR lot serielederen spille og ble baktunge, og resultatet ble mange dødballer og cornere i mot. Første store målsjansen var det Ivanovic som fikk etter innlegg fra Willian. Store deler av publikum trodde det var scoring, men avslutningen gikk i sidenettingen på målet til Green.

Selv om Chelsea dominerte så klarte QPR å produsere noe halvfarlig på kontring etter kvarteret spilt. Vargas satte fart inn på Chelsea sin halvdel og matet Hoilett på venstresiden. Hoilett slo innlegget godt og Austin møtte, men fikk ikke skikkelig trykk på avslutningen.

Kvalitetsavslutning av Oscar
Halvtimen var spilt da Chelsea, fortjent, tok ledelsen. Fabregas førte ballen opp på QPR sin venstreside, spilte vegg med Costa før han frispilte Oscar. Oscar sin avslutning fra 12-13 meter med yttersiden av høyrefoten var det høy klasse over, og ballen gikk utagbart inn i Green sitt høyre hjørne.

2 omgang
Starten av den andre omgangen var ikke ulik den første. Chelsea hadde banespillet og QPR kjempet med glød og innsats for å holde unna. Eden Hazard var svært nære på et innlegg fra Willian fra høyre, men klarte ikke å få ballen over streken.

Timen spilt og stillingen var fortsatt 1-0, da Redknapp spilte ut sitt vante jokerkort i Bobby Zamora. Han erstattet Hoilett. Om det var tilfeldig eller jokerkortet som ga uttelling skal være usagt, men to minutter senere var utligningen et faktum.

Vargas prøvde skuddfoten fra høyresiden og Courtois måtte gi retur rett ut foran mål. På utsiden av 16-meteren sto Leroy Fer og prøvde seg på en volley, som ble en markkryper inn i feltet igjen. Der sto Charlie Austin som på hockeyvis tryllet forlengingen av skuddet videre med hælen og inn i mål. 1-1 og game on!!

Straffeavgjørelse
Vi begynte å tro på at vi igjen kunne sjokkere på Stamford Bridge, og når Sandro noen minutter senere var svært nær ved å gi QPR ledelsen var vi høyt oppe. Det lave skuddet fra i overkant av 20 meter gikk kun centimeter på utsiden av stolpen.

Robert Green måtte finne frem sitt beste da Oscar prøvde seg på et frispark minutter senere, og kampen levde skikkelig.

75 minutter var spilt da avgjørelsen falt. En duell på QPR sin høyreside av sekstenmeteren, mellom Vargas og Hazard, gjorde at dommer Michael Jones  pekte på straffemerket. Det kan diskuteres i det uendelige om forseelsen skjer på innsiden og om «taklingen» kvalifiserer til straffespark, men den slags flyt er tilegnet topplag som Chelsea, dessverre.

Straffen satte Hazard selv sikkert til høyre for Green, som gikk til feil side.

Ingen utligning
Etter scoringen var det liten tvil om at alle poengene var delt ut. QPR skapte ingenting og Robert Green var i aksjon ved flere anledninger. Det ebbet ut med 2-1. Et resultat som svir litt, men vi kan gå ut av med hevet hode. Innsatsmessig leverte QPR hva vi ønsker og forventer av mannskapet.

Dagens mann var nok Robert Green som hadde mange kvalifiserte gode redninger. Alex McCarthy skal jobbe skikkelig for å ta hans plass når han er tilbake.