Av STIAN KARLSEN

Ingen tvil om at Clint Hill er en populær mann både blant fans og manager. Han har stått som en QPR-bauta i opp og nedturer siden 2010, og er en bærebjelke som vi har mye å takke for. Kapteinsbindet i QPR har han båret siden Ryan Nelsen forsvant til Toronto i januar 2013.

Clint Hill signerte tidligere i sommer en ny kontrakt som går ut denne sesongen. Mye tyder på at blir 35-åringen sin siste kontrakt da han vurderte alle muligheter og telte på knappene allerede i våres. En bedre kaptein enn Clint Hill forrige sesong kunne man knapt drømt om i en liga som championship. Han gikk foran med sin rutine og kløkt samt at han viste sine lederegenskaper både på og utenfor banen. 

Er det nok?
Nå er QPR tilbake i Premier League og mange mener at Hill vil få meget begrenset med spilletid denne sesongen. Redknapp har hentet inn Caulker og Ferdinand, samt at QPR har fremdeles to solide stoppere i Onuoha og Dunne i troppen. Ny formasjon (3-5-2) gjør riktignok plass til en ekstra stopper, men når opptellingen gjøres så blir nok Hill fort 4-5 valg hos de fleste. Spørsmålet er om det også gjelder Harry Redknapp. 

Alternativer
Det finnes flere alternativer i dagens tropp som kan ta over armbåndet når Clint'ern ikke spiller kamper. Rio Ferdinand er ikke helt ukjent med oppgaven og Joey Barton sier nok også ja til oppgaven. Harry uttaler seg slik:

- Clint Hill er klubbens kaptein og fantastisk profesjonell. Hvis Clint ikke spiller så vil en annen ta over kateinsbindet den dagen. Hvem det blir tar vi fra uke til uke. 

Lese mellom linjene
Det står å lese mellom linjen(e) at dette nærmest er en hyllest til Clint Hill, og at spilletid kan han ikke forvente seg mye av. 

Akkurat den situasjonen har kapteinen vært i tidligere og slått knallhardt tilbake. Verst ute å kjøre var han kanskje den gangen QPR var nykommere i Premier League (2011/12) og han ble utlånt til Nottingham Forest tidlig på høsten. Da returnerte han i en krisesituasjon, spilte seg til fast plass og vant alle kåringer for sesongens beste spiller. 

Vi vet i alle fall at vi har en kaptein som er den aller siste til å forlate skuta dersom den, måtte gud forby, skulle bukke under. Det er en trygghet i seg selv.

Vi ønsker uansett Clint alt godt for den kommende sesongen! 

U R'sss