Forrige sesong var en merkelig sesong for ulveflokken. De tapte eller spilte uavgjort mot lagene de faktisk burde slått for å unngå nedrykk fra PL. At de klarte å overleve med ålreit margin kom av at de slo til nedenfra mot storklubbene i et antall kamper du normalt bare kan drømme om.

Nå har vi faktisk begynt å ligne på disse ulvene. På kampene vi har spilt mot de fire lagene som ligger plassert i bunnen har vi èn uavgjort og tre tap - for så å kline til med seier i et stormfullt oppgjør mot giganten Chelsea! At vi da banka disse for året tannlause gardabikkjene (ulvene) 3-0 borte var jo helt logisk :-D.

Tottenham Hotspurs under Harry Rødknapp er i ferd med å bli en gigant. De gnager seg fast på nivået rett under Manchester-lagene og Chelsea, og peser f.eks Liverpool stygt i ansiktet.

Og for et mannskap de har - og det kan jeg si som antakelig feilplasserte dem skikkelig i tabellkonkurransen vår, med en 12. plass!
For tida jobber gamle men fortsatt gode Brad Friedel mellom og utenfor stengene. Han holder sine to back-ups Cudicini og Gomez godt unna førsteoppstillingen PL, for så å stå over til fordel for Gomez i europaligaen. Der sitter Cudicini på benken.

I nevnte liga stiller forøvrig Spurs med et delvis b-mannskap. Det vil si at de i førstelagstroppen som får innhopp i PL utgjør 2/3 av førsteelleveren i europaligaen mens Rødknapp veksler på å bruke de andre faste i PL på ledige plasser. Det er således ikke et møkkalag som reiser rundt i Europa. Det viser så langt 2-1-0 mot PAOK Saloniki, Rubin Kazan og Shamrock Rovers.

Men tilbake til PL.
Foran opererer vår gode venn fra i fjor, Kyle Walker, på sin vante høyreback. Vi unner den gutten all mulig lykke framover, bare ikke søndag! Midtstopperne i Rødknapp sitt system er i Ledley Kings skadefravær, Sebastien Bassong, som vi har vært og etter sigende fortsatt er, på jakt etter, samt Younes Kaboul. Venstre bak er okkupert av Benoit Assou-Ekotto.

Hvilken midtbane de har! Ved siden av Man City er dette PL sin beste midtbanefirer!
Det er ikke uten grunn at de største blant de største i Europa vil ha Luka Modric og Gareth Bale i sin førsteoppstilling. Men så lenge Tottenham sitt styre føler at de har råd til å si nei til gigantene rundt omkring blir de værende på White Hart Lane. Eller så lenge disse to ikke forlanger et klubbytte. Sammen med disse to finner vi ofte Aaron Lennon og Scott Parker.
Sistnevnte var også heit for oss fra West Ham i sommer. Hadde Fernandes ankommet på bekostning av Tango & Cash 2-3 måneder tidligere ville Scott Parker spilt mot Spurs i denne kampen!
Nå kan det hende sørafrikaneren Steven Pienaar er tilbake etter skade, men det får vi se etter hvert.

Det må være en fantastisk opplevelse for Rafael van der Vaart og makker Emmanuel Adebayor å bli støttet av en slik midtbane. Særlig nederlenderen, som jo egentlig er ving, virker pigg med sine 7 mål på 9 kamper, og to av dem kom forrige helg på Ewood Park da Blackburn ble slått 2-1. Adebayor har produsert 3 mål, men om Jermain Defoe blir friskmeldt tar han tilbake plassen sin, og vil med sine 5 mål være en ytterligere trussel.
Bakom lurer Roman Pavljyusjenko som vi også visstnok skal ha et vått øye til.

På tabellen innehar Spurs nå femteplassen med 5-1-2 og 15-13. De har ergo èn kamp til gode på de fleste andre, f.eks oss som er nummer ti med tolv poeng som er fire bak. Man City stakk plutselig litt fra erkefienden etter sin famøse 6-1 seier på Gamle Trafford...

Det forbauser meg litt at såpass mange rangerfans ikke er veldig fornøyd med å ha slått Chelsea kun 1-0. Vi burde, sånn jeg tolker det jeg leser på forumet, kasta alt framover for å vinne mer. Jeg ser det ikke sånn.
Greit, vi hadde en plan som funket helt supert med 11 mot 11. Det funket også greit 11 mot 10, men vi hadde ingen plan når hodeløse Chelsea plutselig sto med kun 9 på banen før de første 45 var over. Det var heller ikke å forvente!

Fra og med da var Chelsea et såret dyr med ekstra krefter. Det forteller bl.a alle de gule kortene de fikk i andre omgang. Og vi glemmer åpenbart lett at Chelsea befinner seg på et langt høyere nivå enn oss spiller for spiller. Vi kan hevde oss i enkeltkamper mot gigantene men vi kan ikke forlange at vi overkjører dem.
Jeg er sikker på at Warnock ser på dette som en fornuftig seier. Hadde vi kjørt på hardt for flere mål er jeg mindre sikker på at vi ville endt opp med 3 poeng. Ja, mot 9 sterke menn!

Ellers er fortsatt Gabbidon og Connolly sannsynligvis ute i denne kampen også - selv om de er i troppen som kjører til nord-London søndag.
Jeg tipper vi starter med nesten samme ellever som sist, som betyr at Clint Hill blir erstattet av Armand Traore. Mitt håp er da at Traore klarer å spille like trangt - sperre like effektivt! - som Hill er spesialist på. Traore er raskere enn Hill, det veit vi, og det betyr at Kyle Walker har en motspiller som mætsjer farta hans.

Men når alt dette er skrevet, ja, vi skårer for lite! Søndag blir det trolig sjanse for flere kontringer enn mot Chelsea. Her vil SWP og Adel ha en nøkkelrolle, slik som de hadde i forspillet til den første utvisningen sist søndag. Absolutt toppklasse i både tempo, teknikk og timing!

Jeg ønsker også at Adel får det fulle ansvaret for frispark i farlige posisjoner - selv om jeg var misfornøyd med frisparkene mot Chelsea, som blei for luftige. Når ballen daler ned til Peter Cech med snø på er den åpenbart for luftig!
Den klassiske med høy hastighet på ballen i retning mellom stolpene hvorpå noen eventuelt tøtsjer, er den beste!

Steinar: Let`s go for another heavy scalp!