AV EVEN LÜBECK

Rio Ferdinand blir den første signeringen QPR gjør i dette vinduet, og skal med hans rutine hjelpe laget til å holde seg i den gjeveste divisjonen i England. På CV-en har Rio imponerende 444 kamper, syv mål og hele seks Premier League-titler for Manchester United. I tillegg til seks Premier Leauge-titler, har 35-åringen også vunnet Champions League. Triumfen kom i 2007/2008 sesongen, da de slo Chelsea på straffer.

Rio Ferdinand starter sin seniorkarriere i West Ham, og det var her han ble kjent med Harry Redknapp. I fire år ble Ferdinand trent av Harry, og de to gjenforenes som kjent nå. Han fikk med seg 127 kamper for London-laget, før han i tusenårsskiftet dro til Leeds United. 54 kamper og to mål for Leeds ble resultatet før han flyttet til Manchester. Han har i de siste 10-11 årene dannet fryktinngytende stopperpar med blant andre Nemanja Vidic og Phil Neville. Etter årets sesong fikk han beskjed om å finne seg nytt beite, og med QPR sine høye lønninger og gode bonuser var nok ikke det valget det vanskeligste Ferdinand har gjort i sin 18 år lang karriere.

81 kamper kamper i løpet av fire år for det engelske landslaget har det også blitt på Rio Ferdinand. Siden 35-åringen ble skadet i oppkjøringen mot VM i Sør-Afrika i 2010 og England ikke klarte å kvalifisere seg til EM i 2008, har det ikke blitt noen mesterskap for engelskmannen. Han har nest flest landskamper gjennom tidene for England, kun slått av Ashley Cole med 100. Han har syv kamper som landslagskaptein for England

Til QPR sin Twitter han har uttalt følgende: "QPR was the first professional club to ever sign me. There are great memories for me here - for my family(Anton Ferdinand. red. anm). I still feel I´ve got something to offer and I´m excited about helping QPR cement its place in the Premier League".

Hva syntes du om Rio Ferdinand-signeringen?
Vil han bli ett friskt pust eller en ny Bosingwa/Ji Sung Park?
Si din mening i kommentarfeltet under!