Av STEINAR SÆTHER

Det var skuffende referat fra den første halvtimen på Oakwell Ground. Det så ut som Barnsleys aggressive start kom overraskende på oss, og i tilfelle har ikke spillerne (og Hasselbaink?) skjønt tegninga fra hjemmelagets forrige hjemmekamp mot Derby, hvor de gjorde nøyaktig det samme. Derby tapte da også fullt fortjent 0-2. Vi var gode i perioder etter den første halve timen og da fikk Barnsley store problemer med å ta ut Polter og de andre som jobba knallhardt utafor og innafor deres målgård. Vi virker veldig sterke i front, skårer mye mål - og jeg går rundt og gruer meg til Polter blir skada. Håper jeg tar feil men han har en spillestil som tilsier at det kan skje. Så jeg skjønner at Hasselbaink vil ha en sterk spiss til!

Simon Grayson og hans Preston NE har fått en trøblete start. Tre tap på tre kamper vitner om et heller svakt mannskap. Når en ser spillerne nærmere i korta finner en at det er riktig. Det sterkeste leddet er det defensive hvor kjente Lindegaard styrer sine tropper fra målstreken. Forsvaret holder ganske godt mål men framover på midtbanen hvor det kreative skapes og spillerne understøtter spissene, virker å være middels. Og når de endelig klarer å få ballen innafor 16, hvem skal skåre målene? Jermaine Beckford må da være over toppen nå, riktig nok bare 32 år, men han ser dau ut. Lagets eneste mål blei skåra av Callum Robinson i tapet 1-2 hjemme for Fulham. 

Heldigvis fins det pluss i det kollektive. Kun 1-4 i målforskjell bekrefter at de klarer å samle seg om det defensive. Men når det skapes såpass lite i front (4 gode sjanser på tre kamper), så tilsier det at ball og motspillere kommer hurtig i retur.

Skader på spillere fins det, selv om gjestene fra nord kun har et par usikre. Vi derimot har igjen Lynch ute sammen med den samme gjengen som sist, mens Gladwin nærmer seg en friskmelding. Kanskje i dag, kanskje ikke. Grant Hall er ute for denne ene kampen etter sine to gule sist.

Gode tall å ta med seg fra historikken: På de seks siste kampene (h/b) har vi fine 2-4-0 mens på samme antall kamper på Loftus Road har enda finere 4-2-0. Ja, Loftus Road begynner å ligne et fort nå ettersom vi på våre 8 siste seriekamper der har fine 6-1-1. I fem av de seks trepoengerne har vi servert smultring!

Jeg er overbevist om at vi skårer mål i dag også. Hvor mange kan vi bare gjette, for Preston spiller "hard to get". Så nøkkelen er med andre ord å la en ny smultring smelte i munnen på Grayson & co. Så lenge Polter og kompisene herjer med forsvaret deres vil det vanskelig for forsvaret å unngå oppløsning eller, som har skjedd i alle kampene til nå, de må ty til kjeltringstreker. Straffesparkene har alle som èn vært korrekte!

2 eller 3-0 til oss?